Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

15 Μαΐου ξεκινούν τα δρομολόγια του καϊκιού προς Βίδο

Βίδο
02 Μαΐου 2022 / 12:38

Το αντίτιμο θα είναι φέτος 3 ανά άτομο, αλλά θα είναι δωρεάν για παιδιά, ΑμΕΑ, ΚΑΠΗ, εθελοντές, κατασκηνωτές και υπαλλήλους του Δήμου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δύο βδομάδες περίπου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τα καθημερινά δρομολόγια από την Κέρκυρα προς την νησίδα Βίδο, όπως αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Νεράντζης στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Το δημοτικό καΐκι που έχει εκμισθώσει ο Δήμος σε επαγγελματία, θα έχει φέτος εισιτήριο 3 ανά άτομο. Η μετακίνηση θα είναι δωρεάν για τους υπαλλήλους του Δήμου που μεταβαίνουν στο Βίδο για υπηρεσιακούς λόγους, τους κατασκηνωτές του Δήμου και των προσκοπικών συστημάτων & οδηγών εφ` όσον προσέρχονται συντεταγμένα κατά την 1η ημέρα της κατασκηνωτικής περιόδου, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, τους πολύτεκνους και τα ΑΜΕΑ τους εφ` όσον επιδεικνύουν την ταυτότητά τους και τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών καθώς και από μέλη συλλόγων, φορέων και νομικών προσώπων, που βοηθούν στη λειτουργία της νησίδας και προσκομίζουν σχετική προς τούτο βεβαίωση των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δύναται να καθοριστούν περαιτέρω κατηγορίες ευπαθών ομάδων στις οποίες θα παρέχεται από τον μισθωτή έκπτωση πενήντα τοις εκατό (50%) επί του ισχύοντος εισιτηρίου, προσκομίζοντας σχετική προς τούτο βεβαίωση από το Δήμο.

Μηνιαίες και εβδομαδιαίες κάρτες

Όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, για την κάλυψη των εξόδων του ο μισθωτής δικαιούται να εισπράττει αντίτιμο εισιτηρίου το ύψος του οποίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία ευρώ (3,00€) για μετάβαση και επιστροφή.

Επίσης οφείλει ο μισθωτής να διαθέτει εβδομαδιαίες και μηνιαίες κάρτες μετακίνησης από και προς τη νησίδα Βίδο έναντι αντιτίμου οκτώ (8€) και εικοσιπέντε (25€) ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι το σκάφος Άγιος Στέφανος έχει δυνατότητα μεταφοράς 75 επιβατών για τους θερινούς μήνες και 12 για τους χειμερινούς.

Δρομολόγια

Ο μισθωτής θα καλύψει τις ανάγκες πρόσβασης στη νησίδα ΒΙΔΟ με δρομολόγια ως εξής:

Εαρινή περίοδος από 15/5 έως 30/6: Το σκάφος θα λειτουργεί καθημερινά από 7π.μ στο δρομολόγιο Παλαιό Λιμάνι – Βίδο. Συνολικά θα εκτελούνται 12 δρομολόγια (αναχώρηση & επιστροφή) ημερησίως. Η αναχώρηση από το Παλαιό Λιμάνι θα γίνεται τις ολόκληρες ώρες και από το Βίδο τις αντίστοιχες μισές.

Θερινή περίοδος 1/7 έως 15/09: Το σκάφος θα λειτουργεί καθημερινά από 7π.μ στο δρομολόγιο Παλαιό Λιμάνι – Βίδο. Συνολικά θα εκτελούνται 17 δρομολόγια (αναχώρηση & επιστροφή) ημερησίως. Η αναχώρηση από το Παλαιό Λιμάνι θα γίνεται τις ολόκληρες ώρες και από το Βίδο τις αντίστοιχες μισές.

Φθινοπωρινή περίοδος από 16/9 έως 15/10: Το σκάφος θα λειτουργεί καθημερινά από 7π.μ στο δρομολόγιο Παλαιό Λιμάνι – Βίδο. Συνολικά θα εκτελούνται 12 δρομολόγια (αναχώρηση & επιστροφή) ημερησίως. Η αναχώρηση από το Παλαιό Λιμάνι θα γίνεται τις ολόκληρες ώρες και από το Βίδο τις αντίστοιχες μισές.

Χειμερινή περίοδος από 15/10 έως 14/05: Το σκάφος θα εκτελεί κατά τις εργάσιμες καθημερινές και όποτε αυτό ζητηθεί από το Δήμο για την κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών, ένα (1) δρομολόγιο, με αναχώρηση από το Παλαιό Λιμάνι στις 7 π.μ. για τη μεταφορά προσωπικού. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ