Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Να παρέμβει άμεσα το Υπ. Υγείας για τις τραγικές ελλείψεις στη Μαιευτική Κλινική του ΓΝΚ

Αλέκος Αυλωνίτης
02 Μαΐου 2022 / 11:44

Η Μαιευτική Κλινική ακολουθεί την τύχη όλων των κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας ζητά ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης με αφορμή την καταγγελία του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, για την κατάσταση που επικρατεί στην Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου.
 
«Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο μοναδικό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί μόνιμους κατοίκους και υπερπολλαπλάσιους επισκέπτες της τουριστικής Κέρκυρας, εργάζονται κατ’ ουσία μόλις 3 μαίες, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 12!!!.

Αποτέλεσμα της τραγικής υποστελέχωσης είναι η αδυναμία έκδοσης εβδομαδιαίου προγράμματος και παρ’ όλα αυτά η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει προβεί έως και σήμερα στις απαιτούμενες ενέργειες για τις αναγκαίες προσλήψεις, αφήνοντας τη λειτουργία της Κλινικής στην τύχη της.
 
Η Μαιευτική Κλινική ακολουθεί την τύχη όλων των κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εξαναγκάζονται σε υπερεργασία, χωρίς άδειες, ρεπό και ξεκούραση.

Η κόπωση των εργαζομένων αυξάνεται, ως φυσική συνέπεια των εξοντωτικών ωραρίων και της πίεσης που υφίστανται, την ώρα που η ασφάλεια και η ποιότητα υπηρεσιών στο χώρο της δημόσιας υγείας μοιραία μειώνεται.

Οι ενέργειες αυτές που έχουν οδηγήσει στο σημερινό αποτέλεσμα τη δημόσια υγεία στον τόπο μας, αποτελεί σταθερή επιλογή της κυβέρνησης των «αρίστων», που σκοπίμως απαξιώνει τη δημόσια υγεία σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών-χρηστών των υπηρεσιών υγείας αλλά με όφελος για τους μεγαλο-ιδιοκτήτες των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
 
«Επειδή η κατάσταση είναι άμεση και δραματική για την ασφάλεια όλων μας, μετά από αυτά που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας καταγγέλλουν κι επειδή δεν μπορούμε να μένουμε θεατές για ένα ευαίσθητο τομέα, που αφορά στους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους γυναικών, στην υγεία, στην ασφάλεια και την καθοδήγηση εγκύων και νεογέννητων βρεφών, ζητάμε άμεσα από τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να στελεχώσει με ικανό αριθμό μαιών τη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας» δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος άμεσα θα καταθέσει ερώτηση και θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να κινηθούν επείγουσες διαδικασίες διευθέτησης του οξύτατου προβλήματος».