Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Με απεργιακή συγκέντρωση τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά (video - photos)

Εργατική Πρωτομαγιά
01 Μαΐου 2022 / 11:09

Τα εργατικά σωματεία της Κέρκυρας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και συμμετείχαν στην πολυπληθή απεργιακή συγκέντρωση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με συγκεντρώσεις για την Εργατική πρωτομαγιά συμμετείχαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά στον αγωνιστικό εορτασμό της ημέρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι η αργία έχει μεταφερθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, πολιτικοί φορείς της Κέρκυρας, αλλά και λιλιπούτειοι ...αγωνιστές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και συμμετείχαν στην πολυπληθή απεργιακή συγκέντρωση που συνεχίστηκε με πορεία. 
















Η Πρωτομαγιά αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αγώνα της εργατικής τάξης για την ανατροπή της εκμετάλλευσης, για ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς διακρίσεις, χωρίς πλούσιους και φτωχούς με τελικό στόχο την επικράτηση των πανανθρώπινων αξιών και την πραγματική λαϊκή εργατική κυριαρχία.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει, μεταξύ άλλων: 
- Ορθώνουμε ανάστημα στους εκμεταλλευτές και υποκλινόμαστε στους νεκρούς ήρωες της εργατικής τάξης που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε ‘’ψωμί΄΄ με δικαιώματα.
- Τιμάμε αγωνιστικά όλους όσους πέρασαν από φυλακές, ξερονήσια, βασανιστήρια και διώξεις για να έχουμε εμείς 5ημερο, 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις, ασφάλιση και όλα τα συγκροτημένα εργατικά δικαιώματα.

- Δίνουμε όρκο στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές να τους παραδώσουμε όσα δικαιώματα κατέκτησαν με θυσίες οι πατεράδες και οι παππούδες μας και όχι μόνο, οφείλουμε στα παιδιά μας να παλέψουμε για την διεύρυνση των δικαιωμάτων.
Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες».

Το διήμερο των εκδηλώσεων άρχισε από το Σάββατο 30 Απριλίου στους Κουραμάδες με

- Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Κώστα Χυτήρη
Κουραμαδίτη δάσκαλο εκ των διακοσίων εκτελεσθέντων κομουνιστών της Καισαριανής.

- Προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη (Το Τελευταίο σημείωμα)
στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Κουραμάδων.