Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΑΟ Κέρκυρα στην Α1, νίκησε 3-1 στην παράταση την ΑΕ Φαιάκων

Α΄ΕΠΣΚ
30 Απριλίου 2022 / 22:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο ΑΟ Κέρκυρα πανηγύρισε την επιστροφή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα με μια άνοδο τη φετινή σεζόν, αφού σε αγώνα μπαράζ νίκησε στην παράταση την ΑΕ Φαιάκων με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για την Α1.

Με βάση την προκήρυξη οι ομάδες που θα ήταν στη 2η θέση των ομίλων Βορείου και Νοτίου, μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα έδιναν μπαράζ για μια θέση στην Α1 και θα ακολουθούσαν τις πρωταθλήτριες   ΠΑΟ Κορακιάνας και Κρόνο Αργυράδων.

Στο γήπεδο του Ολύμπου μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο και σε όμορφη ατμόσφαιρα που έκαναν οι φίλοι του ΑΟ Κέρκυρα «Vourligans», είχαμε ένα μέτριο ποιοτικά, αρκετά νευρικό ματς με πολύ άγχος και από τις δυο ομάδες. Ο ΑΟ Κέρκυρα μπόρεσε με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ν. Ανδριώτη να προηγηθεί στο α΄ μέρος, ενώ η ΑΕ Φαιάκων ισοφάρισε στο 78΄  με εύστοχη εκτέλε4ση πέναλτι του Μπαρδούση.

Το ματς πήγε στην παράταση, εκεί η καταπονημένη ομάδα της ΑΕ Φαιάκων (είχε πολλές ελλείψεις και μόλις 12 ποδοσφαιριστές στην αποστολή) δεν άντεξε, ο ΑΟ Κέρκυρα με γκολ από φάουλ του Γκολόση στο 97΄έκανε το 2-1 και στο 103΄ ο Σπ. Ρέτσης (Boxer) σε κενή εστία έκανε το 3-1 και τελείωσε εκεί το ματς, κάτω από τους πανηγυρισμούς των φίλων της ομάδας, με την ΑΕ Φαιάκων στο τελευταίο πεντάλεπτο μένει με 10 παίκτες, αφού με 2η κίτρινη αποβλήθηκε ο Τριανταφύλλου.
Δίκαιη η επικράτηση του ΑΟ Κέρκυρα που έδειξε χαρακτήρα εκεί που έπρεπε, ενώ σημαντικό είναι ότι είχαμε πολύ κόσμο και μια εξαιρετικά πολιτισμένη ατμόσφαιρα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια