Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάχη για την κούπα, Θιναλιακός - Αστέρας Πετριτή

ΕΠΣΚ – ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
29 Απριλίου 2022 / 16:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Δευτέρα 2 Μάη στο γήπεδο του Ολύμπου θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας, ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος της Α1.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Δευτέρα 2 Μάη στο γήπεδο του Ολύμπου θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας, ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος της Α1. Ο πρωταθλητής Αστέρας θα παίξει με τον Θιναλιακό, που τερμάτισε μόλις ένα βαθμό πίσω στην κούρσα της Α1, σε ένα ματς που το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.

Είναι ένας τελικός που θυμίζει τον αντίστοιχο του 2018 όταν οι δυο ομάδες τότε βρέθηκαν για πρώτη φορά αντίπαλες σε τελικό κυπέλλου, με τον πρωταθλητή τότε Θιναλιακό να είναι νικητής με 3-0 και να κατακτά το νταμπλ.

Μετά από κλήρωση τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο Θιναλιακός ο οποίος για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε στην 1η  φάση 1-0 εκτός έδρας την ΑΕ Καναλίων, ενώ στην 2η  φάση πήρε στα χαρτιά με 3-0, το ματς με Οδυσσέα Αυλιωτών που παραιτήθηκε το ματς, Οι αγώνες αυτοί ήταν σε Ομίλους και όχι νοκ άουτ. Στον 3ο γύρο που τα ματς ήταν διπλά, νίκησε τον ΠΑΟ Κορακιάνας δυο φορές με το ίδιο σκορ 3-1, εντός και εκτός έδρας, ενώ στα ημιτελικά νίκησε 4-0 εντός και 1-0 εκτός έδρας τον Αχιλλέα Νυμφών.

Η ομάδα της Αχαράβης τη φετινή σεζόν ήταν «άστεγη» αφού ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2021 εργασίες αλλαγής χλοοτάπητα στο γήπεδό της αλλά ακόμη δεν έχουν τελειώσει, χρησιμοποίησε αρχικά το γήπεδο των Καρουσάδων με προπονητή τον Δ. Φραγγούλη, στη συνέχεια μετακόμισε στο γήπεδο Κασσιώπης, ενώ άλλαξε προπονητή, πήρε τον Ρομπέρτο Μπολάνο και αυτόν τον άλλαξε τελευταία με τον Σάββα Σιδερόπουλο ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο στον τελικό της Δευτέρας.

Ο Αστέρας Πετριτή στην 1η  φάση νίκησε 4-0 τον Κεραυνό Αγ. Νικολάου, στην 2η  φάση  3-0 μέσα στους Παξούς. Στα προημιτελικά  νίκησε 2-0 εντός και 4-0 εκτός έδρας τον Εθνικό Περουλάδων, ενώ στην ημιτελική ήλθε 1-1 εντός έδρας με τους Παξούς και τους κέρδισε 3-0 εκτός έδρας (για 2η φορά στο θεσμό φέτος).

Ο Αστέρας Πετριτή στη διάρκεια της σεζόν άλλαξε και αυτός προπονητή, αφού τη θέση του Γιάννη Κουρή, πήρε ο Γιάννης Σφακιανάκης ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο και στο ματς της Δευτέρας. Να σημειώσουμε ότι οι δυο ομάδες βρέθηκαν φέτος αντίπαλες στο πρωτάθλημα, στο ματς του α΄ γύρου που έγινε στους Καρουσάδες το αποτέλεσμα ήταν 1-1 ενώ στο ματς που έγινε στον Πετριτή στις 27 Μάρτη, ο Αστέρας νίκησε 3-1 και αυτή η νίκη του έδωσε και το πρωτάθλημα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια