Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάχη για μια θέση στην Α1, ΑΕ Φαιάκων – ΑΟ Κέρκυρα

ΕΠΣΚ
29 Απριλίου 2022 / 16:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την απ΄ ευθείας άνοδο του Κρόνου Αργυράδων και του ΠΑΟ Κορακιάνας από την Α στην Α1,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την απ΄ ευθείας άνοδο του Κρόνου Αργυράδων και του ΠΑΟ Κορακιάνας από την Α στην Α1, η ώρα της ανόδου για μια ακόμη ομάδα έφτασε και το απόγευμα του Σαββάτου 30 Απρίλη θα ξέρουμε  την 3η ομάδα που από τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην μεγαλύτερη κατηγορία της ΕΠΣΚ.

Με βάση την προκήρυξη θα την πάρει η νικήτρια ομάδα του αγώνα μπαράζ που θα γίνει ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν την 2η θέση στον Όμιλό τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και είναι η ΑΕ Φαιάκων από τον Βόρειο και ο ΑΟ Κέρκυρα από τον Νότιο όμιλο. Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Ολύμπου και η νικήτρια θα είναι αυτή που θα ανέβει κατηγορία, σε ένα ματς που αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο.

Η ΑΕ Φαιάκων με προπονητή τον Αντώνη Κορακιανίτη έκανε εντυπωσιακή σεζόν, κέρδισε όλες τις ομάδες εντός και εκτός έδρας, πλην του ΠΑΟ Κορακιάνας από τον οποίο έχασε το ένα ματς 1-0 και ήλθε ισόπαλη στο άλλο με 0-0 (στην κοινή τους έδρα) και χάθηκε ο τίτλος στην ισοβαθμία, αφού ο αντίπαλος είχε καλύτερο συντελεστή στα μεταξύ τους ματς. Είναι μια ομάδα πολύ δεμένη, με παίκτες αρκετά χρόνια μαζί, που το απολαμβάνουν, δεμένοι σαν οικογένεια και σίγουρα θέλουν να κερδίσουν τον μεγάλο τους αντίπαλο και να πάνε στην Α1. Στο πρωτάθλημα σε 22 αγώνες πέτυχε 70 τέρματα και δέχθηκε μόλις 13 και σαν έδρα χρησιμοποίησε το γήπεδο Παλαιοκαστριτών, ενώ ιστορικά είναι η ομάδα που προέρχεται από την Ένωση Φαίακα, Ποσειδώνα Αγ. Μάρκου.

Για τον ΑΟ Κέρκυρα τι να πρωτογράψουμε; Θα σταθούμε στην προσπάθεια που γίνεται να ορθοποδήσει η ομάδα και να επιστρέψει ψηλά, εκεί που ανήκει. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές έβαλαν πλάτη, κατάφεραν μετά από πολύ αγώνα να πάρουν την ομάδα στα χέρια τους και έκαναν μεγάλο αγώνα ώστε να κερδίσουν φέτος την άνοδο. Όμως απέναντί τους βρήκα τον Κρόνο Αργυράδων που ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια το πρωτάθλημα, αφού κέρδισε το αποφασιστικό ματς που έγινε στο ΕΑΚΚ με 2-0 (1-1 είχε έλθει το α΄ ματς). Η διαφορά των εννέα πόντων του Κρόνου με τον ΑΟ Κέρκυρα στην τελική κατάταξη, δεν αφήνει αμφιβολία για το δίκαιο της πρωτιάς.

Ο ΑΟ Κέρκυρα έχασε μόνο το εντός έδρας ματς με τον Κρόνο, είχε 4 ισόπαλα αποτελέσματα, με Κρόνο, Μπενίτσες και δυο φορές με την Θύελλα, πέτυχε 59 τέρματα και δέχθηκε 15. Προπονητής η παλιά δόξα της ομάδας ο Ι. Χονδρογιάννης, ενώ αρχικά είχε σαν έδρα το γήπεδο του Ολύμπου, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο ΕΑΚΚ και οι προπονήσεις γίνονται στον Πλάντραφο. Θέλει όσο τίποτε άλλο να ανέβει κατηγορία, αλλά πρέπει να κερδίσει την ΑΕ Φαιάκων για να το πετύχει. Σίγουρα δίπλα της θα έχει στο ματς τον Σύνδεσμο Φιλάθλων της τους «Vourligans», που είναι δύναμη, αλλά το ματς είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε ότι αν στην κανονική διάρκεια το ματς τελειώσει ισόπαλο, θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση, ενώ αν χρειαστεί θα έχουμε και πέναλτι.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια