Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά
29 Απριλίου 2022 / 10:58

1η Μάη 2022 - Τιμούμε τους αγώνες της τάξης μας

Η ανακοίνωση του Σωματείου

1η Μάη 2022
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ
Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
Την 1η Μάη στις 11:00 πμ
 
Φέτος  συμπληρώνονται  την 1η του Μάη, 136 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.
Η 1η του Μάη αποτελεί σύμβολο του  αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.  Τιμούμε τους νεκρούς του Μάη του 36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους την Πρωτομαγιά του 44 και όλους τους  άλλους εργαζομένους  που έδωσαν την ζωή τους για την κοινωνική απελευθέρωση. 
Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.
Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν  βάλει στο στόχαστρο διαχρονικά  οι κυβερνήσεις   με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψηφίζονται το ένα πίσω από το άλλο. Μόνο η σημερινή κυβέρνηση  κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, περιόρισε  το δικαίωμά  στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία  την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς.
Στον τομέα της υγείας συνεχίζονται οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού παρα την Πανδημία, οι αναστολές εργασίας χιλιάδων υγειονομικών , κλιμακώνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις ενώ ετοιμάζεται η κυβέρνηση για συμπτύξεις νοσοκομείων και επέκταση της ιδιωτικοοικονομικής τους λειτουργίας. 
Επιπλέον ενώ η ακρίβεια εκτινάσσει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη  η Κυβέρνηση δεν συζητά καν καμιά αύξηση για τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Παράλληλα την ίδια ώρα, έντονος είναι ο κίνδυνος βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Κάνεις εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς ρεύμα , καμία λαϊκή οικογένεια να μην στερηθεί τα βασικά αγαθά πληρώνοντας το κόστος των ιμπεριαλιστικών αναμετρήσεων και την αισχροκέρδεια των μεγαλοκαρχαριών.
Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα να αποτελέσει την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των  Κυβέρνητικών πολιτικών .
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
•         Αυξήσεις στους μισθούς μας
•         Επαναφορά 13ου -14ου μισθού
•         Ανάκληση των αναστολών εργασίας
•         Αύξηση και επέκταση του επιδόματος  ανθυγιεινής εργασίας.
•         Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
•         Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων
•         Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17
•         Λέμε ΌΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων
•         Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΝΚ