Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο νεανικός Ορφέας συνεχίζει στην Α΄ κατηγορία

ΕΠΣΚ
28 Απριλίου 2022 / 16:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιστροφή του Ορφέα Κανονιού στα τοπικά πρωταθλήματα μετά από δέκα χρόνια, έγινε αποκλειστικά με νεαρά παιδιά (μέσος όρος ηλικίας 16-17 χρόνων0 που προέρχονται από τις ακαδημίες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιστροφή του Ορφέα Κανονιού στα τοπικά πρωταθλήματα μετά από δέκα χρόνια, έγινε αποκλειστικά με νεαρά παιδιά (μέσος όρος ηλικίας 16-17 χρόνων0 που προέρχονται από τις ακαδημίες. Παιδιά πολύ καλά προετοιμασμένα αγωνιστικά και ψυχολογικά από τον καθηγητή φυσικής αγωγής, με ειδικότητα το ποδόσφαιρο τον Σπύρο Βλάσση. Παλιό ποδοσφαιριστή του Ορφέα, ομάδων Γ΄ Εθνικής στη Θεσσαλονίκη και αρχηγού του Ολύμπου με τον οποίο έχει κερδίσει τίτλους και άνοδο από την Δ΄ στην Γ΄ Εθνική.   

Άντεξε ο Ορφέας σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, αν και άπειρος, πήρε την 9η θέση στο Νότιο όμιλο  και έπαιξε μπαράζ παραμονής με τον Ηρακλή Σφακερών, που πήρε την 9η θέση στον Βόρειο Όμιλο.

Ο αγώνας που έγινε στο γήπεδο Παλαιοκαστριτών βρήκε νικητή με σκορ 4-1 τον Ορφέα και του εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, ενώ ο Ηρακλής Σφακερών θα περιμένει να δει αν ο Αστέρας Πετριτή μπορέσει να ανέβει στην Γ΄ Εθνική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υποβιβαστεί, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί στην Β΄ Κατηγορία, που με βάση την προκήρυξη θα δραστηριοποιηθεί ξανά την περίοδο 2022-23.

Στο ματς μπαράζ, ο Κυρολδάρη στο 19΄ έκανε το 1-0, ενώ στο 43΄ ο Φορτώσης κάνει το 2-0, σκορ ημιχρόνου. Τα Σφακερά μείωσαν στο 53΄ με τον Μπάνο, αλλά ο καλύτερος Ορφέας πέτυχε δυο τέρματα ακόμη, στο 62΄με τον Κατέχη και δέκα λεπτά αργότερα με τον Δ. Τόμπρο.  Διαιτητές ήταν οι Γιούργας, Μίχος, Μάρτης.  

Πλέον για την ολοκλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων μένει μόνο ο αγώνας μπαράζ για άνοδο στην Α1, ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν την 2η θέση στους Ομίλους της Α, θα γίνει το Σάββατο στο γήπεδο του Ολύμπου και είναι ανάμεσα σε ΑΕ Φαιάκων και ΑΟ Κέρκυρα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια