Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του νέου συστήματος χρονοχρέωσης στο πάρκινγκ της Πλατείας

Πάρκινγκ
28 Απριλίου 2022 / 14:06

Ανοικτό θα παραμείνει το πάρκινγκ - Θα κλείνει τμηματικά, όπου εκτελούνται εργασίες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε σήμερα εργασίες ο εργολάβος που θα κάνει την εγκατάσταση του νέου συστήματος ηλεκτρονικά ελεγχόμενης στάθμευσης, στο πάρκινγκ της Πλατείας. 
Μετά τις νέες διαγραμμίσεις και την αδειοδότηση, ο χώρος μπαίνει σε δεύτερη φάση εργασιών που θα του δώσουν και την τελική του μορφή. 

Για τις ανάγκες της εργολαβίας, θα γίνεται τμηματικό κλείσιμο ανάλογα με τις εργασίες τοποθέτησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ο υπόλοιπος χώρος θα λειτουργεί με μειωμένες θέσεις. Σε πρώτη φάση έκλεισε το ανατολικό τμήμα, από το κιόσκι έως τις άμαξες.



Το δημοτικό πάρκινγκ θα μεταβεί στο σύστημα χρονοχρέωσης με τιμή που μένει να καθοριστεί από τα αρμόδια όργανα του Δήμου. Η αλλαγή αυτή ωστόσο έχει εγείρει αντιδράσεις από τους κατοίκους της παλιάς πόλης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ανεύρεσης χώρων στάθμευσης κοντά στον τόπο κατοικίας τους. 

«Το νέο σύστημα, θα έχει τη δυνατότητα ελέγχου της πληρότητας σε πραγματικό χρόνο και θα ενημερώνει αντίστοιχα την ηλεκτρονική πινακίδα στην είσοδο για τις ελεύθερες θέσεις, ενώ θα υπάρχει διακριτή ένδειξη για τις ελεύθερες θέσεις ΑμΕΑ» λέει στην "Ε" ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος ενώ προσθέτει ότι ο χώρος θα διαθέτει κανονισμό λειτουργίας αλλά και υπαλλήλους που θα εποπτεύουν την ορθολογική χρήση των θέσεων. 

Σύμφωνα με τη δέσμευση του ιδίου, η εγκατάσταση θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει από τις 18 Μαΐου. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ