Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Οδύσσεια» ΑμΕΑ στο πάρκινγκ της Πλατείας - Τι απαντά ο Δήμος

ΑμΕΑ
28 Απριλίου 2022 / 09:33

Επιστολή - καταγγελία πολίτη με όχημα ΑμΕΑ στον χώρο στάθμευσης της Πλατείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένειά του με όχημα ΑμΕΑ τις ημέρες του Πάσχα, καταγγέλλει πολίτης, καθώς όταν έφθασε στο πάρκινγκ της Πλατείας, διαπίστωσε ότι όλες οι θέσεις ΑμΕΑ είχαν καταληφθεί από αυτοκίνητα που δεν έφεραν το ειδικό σήμα προσβασιμότητας, με εξαίρεση ένα αυτοκίνητο. 

Την επιστολή - καταγγελία, αποστέλλει στους Βουλευτές Κέρκυρας, του Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ιονίων Νήσων.  

Όπως αναφέρει ο πολίτης, εκλήθη η Τροχαία και λίγο αργότερα έφθασαν στο σημείο δύο αστυνομικοί που περιπολούσαν με ποδήλατα. «Η προφορική ενημέρωση που δίδεται είναι ότι οι εργασίες που αφορούν τη σήμανση των θέσεων, ως θέσεις στάθμευσης Α.Με.Α. θα πραγματοποιηθούν μετά τις εορτές του Πάσχα κι ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εν λόγω εργασίες, ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης δε διαθέτει θέσεις στάθμευσης Α.Με.Α.. Συμπερασματικά, δε δύναται να βεβαιωθεί παράβαση».

Χωρίς υπάλληλο

Όπως τονίζει στην καταγγελία του, κατά την είσοδο του οχήματος στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης, διαπίστωσε ότι στον οικίσκο δεν παρίσταται κάποιος υπάλληλος, ενώ σε εμφανές σημείο υπάρχει ταμπέλα/πινακίδα που πληροφορεί ότι υπάρχουν 14 θέσεις στάθμευσης Α.Με.Α. «Φτάνοντας στις θέσεις στάθμευσης Α.Με.Α., παρατηρείται ότι υπάρχουν 7 διαγραμμισμένες θέσεις χρώματος μπλε, όπου έχει τοποθετηθεί μόλις μία κάθετη πινακίδα σήμανσης με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας, ενώ σε όλες τις θέσεις στάθμευσης Α.Με.Α., απουσιάζει η επιδαπέδια σήμανση με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας».

«Πρόκειται για μία αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς η ελεύθερη είσοδος στο χώρο στάθμευσης σε συνδυασμό με την απουσία υπαλλήλου, ουδεμία διασφάλιση παρέχουν για τη διαφύλαξη των συγκεκριμένων θέσεων προς χρήση των από τους πραγματικούς δικαιούχους», προσθέτει ο καταγγέλλων.

«Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, εν μέσω της πασχαλινής περιόδου, όχι μόνο κατάφερε να αποκλείσει τους επισκέπτες/δημότες/μόνιμους κατοίκους με αναπηρία και τις οικογένειές τους από τις εορταστικές εκδηλώσεις ή/και μια επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης αλλά ταυτόχρονα τους στέρησε τη να διεκδικήσουν το δικαίωμα άρσης του ως άνω αποκλεισμού».

Εδώ ολόκληρη η επιστολή - καταγγελία του πολίτη


Παντελιός: Μεταβατική περίοδος

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Παντελιός, ανάφερει στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ότι η λειτουργία του πάρκινγκ βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. «Αυτές τις μέρες», συμπληρώνει, «μέχρι ο χώρος να πάρει την τελική του μορφή, θα υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία γιατί ο χώρος είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και θα κλείνει τμηματικά. Τα προβλήματα θα μπορέσουν να ρυθμιστούν με την αναβάθμιση. Μας ενδιαφέρει όμως ο χώρος να παραμένει ανοικτός για να αποσυμφορείται η γύρω περιοχή».  

Καλόγερος: Ασυνείδητοι πολίτες

«Οι θέσεις ΑμΕΑ είναι 14 και όχι 7» απαντά στην "Ε" από τη δική του μεριά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, «και ο χώρος είναι πλέον αδειοδοτημένος από 17/4. Αναγνωρίζω ότι ο άνθρωπος έχει δίκιο, εξοργίστηκε γιατί βρήκε τις θέσεις κατειλημμένες από άλλα οχήματα χωρίς σήμα ΑμΕΑ. Υπάρχουν ασυνείδητοι πολίτες που δεν σέβονται τίποτα, το βλέπουμε καθημερινά. Ούτε τις θέσεις ΑμΕΑ, ούτε τη διαγράμμιση, ούτε τα κολωνάκια. Ήδη έχουν σπάσει μια ταμπέλα και θα την αντικαταστήσουμε. Το βράδυ, μετά τις 10 που το πάρκινγκ είναι ελεύθερο, μπαίνουν μέσα και σταθμεύουν όπου θέλουν».

«Αυτές τις παθογένειες θα αντιμετωπίσουμε με την αναβάθμιση και το ηλεκτρονικό σύστημα στάθμευσης. Από τις 18 Μαΐου, το νέο σύστημα θα έχει εγκατασταθεί, θα υπάρχει κανονισμός λειτουργίας και υπάλληλοι που θα ελέγχουν τον χώρο».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ