Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» σε σχόλιο του Γ. Ζούμπου

Μάντζαρος
27 Απριλίου 2022 / 21:16

Το ΔΣ της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» απαντά σε σχολιασμό του Γιώργου Ζούμπου

Δημοσιεύτηκε σήμερα στον τοπικό τύπο, σχόλιο με σημεία προς το ΔΣ της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» του κ. Γιώργου Ζούμπου, σχετικό με την διευκρινιστική ανακοίνωση της Φιλαρμονικής για το περιστατικό με τον Γ. Ντάβλα που συνέβη το Μ. Σάββατο, κατά τη λήξη της λιτάνευσης του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα.

1) Σημείο 1ο: Αναφέρει ο κ. Ζούμπος ότι κακώς διατυπώνει το ΔΣ ότι κάποιοι αντιστρατεύονται την Φιλαρμονική. Λάθος. Συγκεκριμένοι κύκλοι το πράττουν τις τελευταίες μέρες και είναι εμφανές πλέον στους νοήμονες συμπολίτες μας. Οι κύκλοι αυτοί επιδιώκουν (ματαίως…) την προσωπική τους δικαίωση, προσπαθώντας να κάνουν ζημιά στην εικόνα της Φιλαρμονικής. Είναι όμως πολύ μικροί για να το πράξουν. Ανέσυραν μέχρι και ανθρώπους που για όλους μας είναι σεβαστοί και σημεία αναφοράς, για να χτυπήσουν την νέα κρατούσα κατάσταση της Φιλαρμονικής που οι ίδιοι (!!!) πρωταγωνίστησαν στην εγκαθίδρυση της. Τέτοια υποκρισία. Η κριτική κ. Ζούμπε, είναι πάντοτε καλοπροαίρετη. Αυτό όμως, με το οποίο κι εσείς δυστυχώς συντάσσεστε, δεν είναι κριτική. Και θα μείνει στο περιθώριο.

2) Σημείο 2ο: Αναφέρει ο κ. Ζούμπος ότι το «περιστατικό Ντάβλα» ήταν από μόνο του συνδεδεμένο με την Φιλαρμονική. Λάθος. Αυτό θέλησαν να περάσουν ακριβώς οι ίδιοι κύκλοι. Ότι τάχα υπήρχε κάποιου είδους σχέση μεταξύ Ντάβλα - ΦΕΜ. Απολύτως καμία. Η ανακοίνωση μας είναι σαφέστατη επ’ αυτού. Το περιστατικό ήταν εντελώς μεμονωμένο και εν άγνοια και του ΔΣ και των Αρχιμουσικών, οι οποίοι βεβαίως δεν είναι εύκολο να ελέγχουν 300 Μουσικούς και ταυτόχρονα την όποια ανοησία τυχόν προκαλέσει ξαφνικά ο οιοσδήποτε πολίτης προερχόμενος απ’ το πουθενά.

3) Σημείο 3ο: Αναφέρει ο κ. Ζούμπος ότι δεν γνώριζε και δεν τον ενδιαφέρει ποιος ήταν ο βιντεοσκοπούμενος. Απαντούμε ότι ούτε εμείς τον γνωρίζαμε. Και παρότι δεν μας ενδιέφερε κι εμάς καθόλου να τον μάθουμε, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε εξηγήσεις από αυτόν, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό που κι εμείς, έως εκείνη τη στιγμή, αγνοούσαμε.

4) Σημείο 4ο: Αναφέρει ο κ. Ζούμπος ότι ο βιντεοσκοπούμενος δεν θα έκανε κάτι αντίστοιχο στον «Καποδίστρια» η την «Παλαιά». Με ποια δεδομένα του προκύπτει ότι ο οποιοσδήποτε θα έκανε μία παρόμοια ενέργεια μόνον στην «Μάντζαρο» διότι στις άλλες Φιλαρμονικές δεν θα μπορούσε; Μήπως η ΦΕΜ έχει μειωμένο αστυνομικό δαιμόνιο;;;;!!! ή μήπως το συμβούλιο της είναι χαλαρό και αδιάφορο;;;!!!Καλείται να απαντήσει ο κ. Ζούμπος σε αυτό και να αναλάβει τις ευθύνες (νομικές και ηθικές) για την απάντηση του. Αυτή η αναφορά δεν υποκρύπτει πρόθεση κατασυκοφάντησης ενός ΔΣ το όποιο έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης της φιλαρμονικής που είναι εμφανής σε κάθε εκδήλωση και σε κάθε συμπολίτη μας;

5) Σημείο 5ο: Αναφέρει ο κ. Ζούμπος ότι δεν γίνεται ο καθένας να παρεισφρήσει αοράτως στην παράταξη και την επόμενη φορά ίσως μπει κάποιος με μια γκρανκάσα στην παράταξη για να βαράει στο γάμο του καραγκιόζη. Απαντούμε ότι προφανώς αν έφερε γκρανκάσα θα είχε γίνει αμέσως ορατός και αντιληπτός από τους Αρχιμουσικούς μας. Δεν έφερε όμως. Και ερχόμενος από πίσω εισέφρησε στην πίσω άκρα γραμμή της παράταξης, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους Αρχιμουσικούς και την ώρα που οι Μουσικοί μας παιάνιζαν.

6) Σημείο 6ο: Αναφέρει ο κ. Ζούμπος ότι είναι αποδεκτή η διευκρίνιση, περί μη συνεργασίας με τον κ. Ντάβλα. Γιατί τότε ο κ. Ζούμπος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που προήγαγαν εις βάρος της ΦΕΜ το θέμα αυτό (τους οποίους και εμφανώς στηρίζει) επεδίωξαν να «περάσουν» στο κοινό μια υποτιθέμενη σχέση συνεργασίας, του τύπου «όλα θυσιάζονται στο βωμό των δημοσίων σχέσεων»;;;; Δεν σας έγινε κατανοητό κ. Ζούμπε ότι επιχειρήθηκε συντονισμένη παραπληροφόρηση για να πληγεί η «Μάντζαρος»; Θεωρούμε πως είστε ευφυής. Πως σας ξέφυγε αυτό;

7) Σημείο 7ο: Αναφέρει ο κ. Ζούμπος ότι είναι αναμενόμενο ότι ο βιντεοσκοπούμενος θα έλεγε ότι ήταν δική του πρωτοβουλία και διερωτάται αν αυτός ζήτησε συγγνώμη. Απαντούμε ότι και βέβαια ήταν δίκη του πρωτοβουλία. Επαναλαμβάνουμε ότι έως την ημέρα δημοσιοποίησης του συμβάντος αγνοούσαμε την ύπαρξη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Τέλος ο βιντεοσκοπούμενος ασφαλώς αντελήφθη το σφάλμα του και άμεσα δέχθηκε να αφαιρέσει το υλικό αυτό από το λογαριασμό του, όπως του ζητήθηκε από το ΔΣ, καθώς και να αναρτήσει την ανακοίνωση μας στην σελίδα του (instagram), όπως επίσης του ζητήθηκε. Αν δεν το αναγνώριζε, δεν θα το έπραττε.

8) Σημείο 8ο: Αναφέρει ο κ. Ζούμπος ότι κανείς δεν αναφέρθηκε προσβλητικά προς την ΦΕΜ και ότι το θέμα θα μπορούσε να έχει κλείσει με ανακοίνωση 30 λέξεων. Απαντούμε ότι αναφέρθηκαν προσβλητικά, ως προς την ΦΕΜ, άτομα που είχαν προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες που δεν ευοδώθηκαν, άτομα που διαστρέβλωσαν ηθελημένα τα γεγονότα για να εκθέσουν την Φιλαρμονική η για να καταδείξουν μια επίπλαστη εικόνα που δεν έχει. Για να χτυπήσουν την ΦΕΜ, μέχρι παλαιότερες δημοσιευμένες φωτογραφίες χρησιμοποίησαν η έβαλαν άλλους να τις χρησιμοποιήσουν.

Όμως δεν ανησυχούμε. Τους έκρινε ήδη (όχι με μεγάλη δική τους επιτυχία ομολογουμένως) και θα τους κρίνει και στο μέλλον η Κερκυραϊκή κοινωνία για τις συμπεριφορές τους.
Τέλος, για την ανακοίνωση που αναφέρει ο κ. Ζούμπος, τούτη θυμίζω ότι εξεδόθη την ίδια μέρα και μάλιστα μεσονύχτιο.

Αγαπητέ κ. Ζούμπε,

Τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Φιλαρμονική τα γνωρίζουν άνθρωποι οι οποίοι καθημερινά και από αρκετές δεκαετίες ασχολούνται με αυτά και σαφώς όχι κάποιοι οι οποίοι επί αρκετές τουλάχιστον δεκαετίες δεν έχουν ανέβει καν τα σκαλοπάτια της Φιλαρμονικής, η κάποιοι που εάν ασχολήθηκαν με ορισμένα πράγματα το έκαναν επί τω σκοπώ να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες η ακόμα κάποιοι που ασχολούνται μόνον με κριτική, καλώς η κακώς εννοούμενη.

Στην 1η παράγραφο του κειμένου σας ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ αναφέρετε ότι χαίρεστε για την πολυεπίπεδη ανοδική εξέλιξη της Εταιρείας.
Αφήστε μας σας παρακαλούμε να συνεχίσουμε το αθόρυβο και παραγωγικό μας έργο.
Και όταν η κριτική η οι απόψεις σας δεν είναι εποικοδομητικές, κρατήστε τες, παρακαλούμε, για τον εαυτό σας.

Για το ΔΣ της Φ.Ε.Μ.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Τριβιζάς