Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επί της απαντήσεως του Δ.Σ. της Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ

Γιώργος Ζούμπος
27 Απριλίου 2022 / 13:27

Σχόλιο του Γιώργου Ζούμπου για την ανακοίνωση του ΔΣ της ΦΕΜ

αναφορικά με το περιστατικό πολίτη που παρεισέφρησε στο μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής και ανέβασε το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
Οπωσδήποτε είναι ευπρόσδεκτη και εκτιμάται από η άμεση απάντηση του Δ.Σ. της Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ στο facebook, για το συμβάν του Μ. Σαββάτου, αλλά θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε ορισμένα σημεία:

1) Είναι άστοχο να αποδίδονται τα σχόλια σε κάποιους που … αντιστρατεύονται την εξέλιξη της Φ.Ε.Μ. Ας μη βλέπει συνωμοσίες, εχθρούς και αντιπάλους το Δ.Σ. Όλοι χαιρόμαστε για την πολυεπίπεδη ανοδική εξέλιξη της Εταιρείας και ουδείς ψάχνει ευκαιρία για … αντιστρατεύσεις.

2) Δεν έγινε καμία προσπάθεια από κάποιους «να συνδέσουν μια μεμονωμένη ενέργεια ενός πολίτη με την ίδια την Φιλαρμονική, προκαλώντας μια εντελώς αχρείαστη παραπληροφόρηση στους Κερκυραίους συμπολίτες μας» όπως γράφει το Δ.Σ. Η ενέργεια ήταν από μόνη της συνδεδεμένη με τη Φιλαρμονική και ας μην συγχέεται η πληροφόρηση με την παραπληροφόρηση (είτε επίτηδες είτε από λάθος).

3) Δεν γνωρίζαμε και δεν μας ενδιέφερε να μάθουμε, ποιος ήταν ο βιντεοσκοπούμενος, ο οποίος προφανώς έχει τη δική του άποψη για τα πολιτιστικά και θρησκευτικά δρώμενα στον τόπο μας και τα οποία δεν φαίνεται να σέβεται. Το Δ.Σ. πάντως μας πληροφορεί ότι είναι «γνωστός επιχειρηματίας δημοσίων σχέσεων». Πόσο γνωστός είναι αγνοούμε. Εμείς ως μη επιχειρηματίες δεν τον ξέρουμε.

4) Δηλαδή ο εν λόγω κύριος ήταν ανάμεσα στα μέλη του μουσικού σώματος («εν μέρει ανάμεσα» κατά την προσεκτική διατύπωση του Δ.Σ.), άγνωστος σε όλους προφανώς, παρίστανε τον κλαρινετίστα έχοντας μαζί του τυχαία εκείνη τη στιγμή κλαρίνο της συλλογής του και είπε «ας απαθανατιστώ για το instagram» και είχε παρέα και κάποιον που βιντεοσκοπούσε και τον οποίο επίσης ουδείς πήρε είδηση. Έκανε το κομμάτι του ο άνθρωπος με τη Φ.Ε.Μ. και όχι με τον Καποδίστρια ή την Παλιά (εκεί προφανώς δεν είχε δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο).

5) Ουδείς ισχυρίστηκε ότι το Δ.Σ. ή οι επικεφαλής γνώριζαν κάτι σχετικά. Το ερωτηματικό είναι αν ο καθένας μπορεί να παρεισφρύει "αοράτως" στην παράταξη των μουσικών και να κάνει ότι έγινε. Ο επόμενος θα πάρει μια γκρανκάσα από τη … συλλογή του, θα βρεθεί ανάμεσα στους μουσικούς και θα χτυπάει «στο γάμο του Καραγκιόζη». Για το συγκεκριμένο περιστατικό  υπήρξαν διευκρινίσεις από τους παριστάμενους;

6) Η διευκρίνιση του Δ.Σ. για μη ύπαρξη συνεργασίας με τον εν λόγω κύριο (ούτε έμμεση ούτε άμεση και ούτε παλιότερα ή μελλοντικά υποθέτουμε) είναι ασυζητητί αποδεκτή.

7) Ο βιντεοσκοπούμενος φυσικά και θάλεγε ότι το συμβάν ήταν με πρωτοβουλία του. Συγγνώμη ζήτησε για τη φασαρία και τα δυσμενή σχόλια τα οποία προκάλεσε εις βάρος της Εταιρείας;

8)  Ποιος αναφέρθηκε προσβλητικά προς τη Φ.Ε.Μ.; Τέτοιο θέμα δεν τέθηκε από κανέναν και ουδείς ισχυρίζεται ότι βάλλεται η ιστορία της από τέτοια περιστατικά. Τα διάφορα περιστατικά, όπως αυτό του Μ. Σαββάτου,  αφορούν τη Διοίκηση της Εταιρείας.
Τέλος, το θέμα θα μπορούσε να είχε κλείσει  με μια σαφή ανακοίνωση είκοσι-τριάντα λέξεων.