Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζορμπάς: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της ΑΝΑΣΑ για τη Διεύθυνση Μεταφορών

Κώστας Ζορμπάς
20 Απριλίου 2022 / 15:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή όχι απλά δεν «παρακολουθεί απαθής και άπραγη» τα προβλήματα λειτουργίας της υπηρεσίας, αλλά έχει ήδη επιληφθεί της λύσης τους»

απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ: «Διαβάσαμε με  έκπληξη την ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ (18/04/2022), μετά από επίσκεψη κλιμακίου της στη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας. Μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση λες και δεν είναι εκείνη η Περιφερειακή Αρχή που «αποψίλωσε» τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και ιδιαίτερα τη Δ/νση Μεταφορών. Λες και τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τώρα και όχι κατά τη διάρκεια της θητείας της ΑΝΑΣΑ. Ακολουθούν τη γνωστή τους πολιτική «δεν ξέρουμε…δεν είδαμε…».

Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι η παρούσα Περιφερειακή Αρχή όχι απλά δεν «παρακολουθεί απαθής και άπραγη» τα προβλήματα λειτουργίας της παραπάνω υπηρεσίας, αλλά έχει ήδη επιληφθεί της λύσης τους, ενεργώντας άμεσα και δυναμικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε το υπάρχον προσωπικό, με τέσσερις (4) εργαζόμενους, έναν μόνιμο υπάλληλο σε θέση Προϊσταμένου και τρεις (3) συμβασιούχους διαφόρων ειδικοτήτων, οι τελευταίοι με μέριμνα του  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας.

Ήδη, μετά από αρκετές συναντήσεις του κ. Ζορμπά με εργαζόμενους και με εκπροσώπους των Σχολών Οδήγησης, πραγματοποιούνται πλέον εξετάσεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, με την προοπτική στο άμεσο μέλλον να γίνονται εξετάσεις περισσότερες μέρες  Όλα αυτά με σκοπό να μειωθεί η αναμονή των πολιτών και ο χρόνος διεκπεραίωσης των υποθέσεων τους.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τη σοβαρότητά τους, όμως συνεχίζουμε τις προσπάθειες για βέλτιστη λειτουργία της παραπάνω υπηρεσίας, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης όπως και οι άλλες υπηρεσίες της Π.Ε. Κέρκυρας.

Δεν θυμάται κανείς, πιστεύω, να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα για τα χρόνια προβλήματα της Δ/νσης Μεταφορών, όταν η παράταξη της ΑΝΑΣΑ ήταν επικεφαλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».