Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεργασία για ένα ομαλό Πάσχα ζητά η Υδραίου από τους επαγγελματίες

Πάσχα
20 Απριλίου 2022 / 14:31

Απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων - Σεβασμός στις θρησκευτικές εκδηλώσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη συνεργασία και τον δέοντα σεβασμό στις εκδηλώσεις ζητά η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, με επιστολή της προς την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οφείλουν αφενός να απομακρύνουν τον εξοπλισμό τους, αφετέρου συμβάλλουν στην απρόσκοπτη διαξαγωγή των θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Η επιστολή: 
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο πλαίσιο  της απρόσκοπης  διεξαγωγής των πασχαλινών εκδηλώσεων, παρακαλούμε να ενημερώσετε τα Μέλη του Διοικητικού σας Συμβουλίου καθώς και όλα τα μέλη σας, επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος,  για την ανάγκη της απομάκρυνσης του εξοπλισμού τους [τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες,] από τα σημεία τα οποία θα διέρχονται  οι θρησκευτικές πομπές, με στόχο την ανεμπόδιστη και ασφαλή διέλευση των τελευταίων αλλά και την παραμονή του κοινού στα καίρια αυτά σημεία.

Επίσης, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο σεβασμό που όλοι οφείλουμε να επιδείξουμε τις άγιες αυτές ημέρες για  την τήρηση των κανόνων ευπρεπισμού και τον σεβασμό και την ευλάβεια με την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματοποίηση των θρησκευτικών εκδηλώσεων και των εθίμων του τόπου μας.

Η διαχείριση της εικόνας της πόλης μας και του νησιού μας, την δύσκολη αυτή περίοδο, είναι αναμφισβήτητα αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας  και  συνεργασίας όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας. Στην κατεύθυνση αυτή, ευελπιστώ ότι όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες  του νησιού μας θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην παρεμποδιστεί στο ελάχιστο αλλά αντιθέτως να υπάρξει απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, σε κλίμα ομόνοιας, ομοθυμίας και συναδελφοσύνης.

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά με την ελπίδα το Φως της Αναστάσεως να φέρει υγεία, ειρήνη και αγάπη σε όλον τον κόσμο.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!
                                                     Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας
                                                              και Διαποντίων Νήσων
 
                                                        Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου