Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαυρωνάς: Συγχαρητήρια στις Φιλαρμονικές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Φιλαρμονικές
20 Απριλίου 2022 / 13:57

Για τη συμμετοχή τους στη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την ευκαιρία της λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Πολιούχου του Νησιού μας Αγίου Σπυρίδωνα την Κυριακή των Βαΐων και την συμμετοχή των Φιλαρμονικών του Νησιού, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού Βόρειας Κέρκυρας Θεόδωρος Μαυρωνάς, ανακοίνωσε:

«Μετά από δυο χρόνια σιωπής  η καθορισμένη μεγάλη διαδρομή της λιτάνευσης του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος «περπατήθηκε και ευλογήθηκε» από τη Χάρη του, μαζί και όσοι συμμετείχαν και παρακολουθούσαν. Συνοδές των ψαλμωδιών από όλο  τον ιερό κλήρο του Νησιού μας, οι μάρτσιες από τις Μουσικές μας όπως αποκαλούμε -με οικειότητα οικογενειακή-  τα μουσικά σώματα των Φιλαρμονικών μας. Επαληθεύεται το ρηθέν δια στόματος Παύλου Παλαιολόγου: «Κέρκυρα θα πει Άγιος Σπυρίδων και Μουσική. Ο Άγιος πρώτα, η μουσική έπειτα. Δύο Θεότητες που θα μένουν ακλόνητες στις ψυχές των Κερκυραίων».

Σ'  αυτή τη κατανυκτική λιτάνευση οι Φιλαρμονικές μας προσδίδουν την λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια που  αρμόζει και την ευλάβεια και τιμή στον Πολιούχο Άγιο μας. Οι τρεις Φιλαρμονικές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό μετά από 2 χρόνια αναμονής, πλαισιώνοντας τμήματα της λιτανείας.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαέστρους και στους μουσικούς για την υπέροχη λαμπρή συμμετοχή τους στο υψηλών αξιώσεων ακρόαμα και θέαμα. Και του χρόνου με υγεία».