Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπ. Καθαριότητας: «Όχι απορρίμματα στους κάδους κατά τη διάρκεια της ημέρας»

Απορρίμματα
20 Απριλίου 2022 / 13:00

8 με 11 το βράδυ το ωράριο απόρριψης, οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οδηγία για το ωράριο απόρριψης των σκουπιδιών στους κάδους, δίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο έναρξης της τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι το νησί της Κέρκυρας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, οφείλουμε όλοι μας, Δήμος και πολίτες, να συνεργαστούμε ώστε το νησί μας να παραμένει καθαρό όλο το 24ωρο.

Ο Δήμος μας, έχοντας πραγματοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, την ανανέωση και ενίσχυση του εξοπλισμού του και τη συνεργασία του με εξωτερικούς συνεργάτες, επιδιώκει τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής καθαριότητας της πόλης μας και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Για την αποφυγή συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων που προκαλεί έντονη δυσοσμία και αποτελεί εστία μόλυνσης και υποβάθμισης του αστικού, φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης μας να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά μόνο μεταξύ των ωρών 20:00 και 23:00 το βράδυ.

Επίσης, τα απορρίμματα τοποθετούνται μέσα στους κάδους σε σακούλες δεμένες και υπενθυμίζεται σε όλους να κλείνουν τα καπάκια των κάδων. Ειδικά για τα ανακυκλώσιμα είδη συσκευασιών, σημειώνεται ότι θα πρέπει να τεμαχίζονται πριν την απόρριψή τους στους μπλε κάδους, ώστε να μειώνεται ο όγκος τους.

Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας που ισχύει, οποιοσδήποτε παραβάτης των ανωτέρω, επιβαρύνεται με ανάλογο πρόστιμο.
Είναι στο χέρι όλων μας η αποφυγή άσχημων και δυσφημιστικών εικόνων του πρόσφατου παρελθόντος.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους.»