Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι χώροι στάθμευσης Μ. Παρασκευής και Μ. Σαββάτου στην πόλη της Κέρκυρας (video)

Στάθμευση
19 Απριλίου 2022 / 11:50

Η μεταφορά των επισκεπτών από τους χώρους στάθμευσης θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία - Αναλυτική ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου της Μεγάλης Παρασκευής και Μεγάλου Σαββάτου, ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.



Όσο αφορά τη στάθμευση των οχημάτων, ο Διευθυντής της Τροχαίας Κέρκυρας Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος ανέφερε ότι για την διευκόλυνση της στάθμευσης -κυρίως των επισκεπτών- θα χρησιμοποιηθούν προσωρινοί χώροι στάθμευσης οι οποίοι καθορίστηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας.

Θα διατίθενται οι εξής χώροι στάθμευσης:

- Εντός του χώρου του Νέου Λιμένα (ΟΛΚΕ)

- Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) και

- Γαρίτσα (περιοχή Κοιμητηρίου)


Η μεταφορά των επισκεπτών, από τους χώρους στάθμευσης  θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία και συγκεκριμένα:

- από το Νέο Λιμάνι προς τη «Σπηλιά»

-  και από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, προς την διασταύρωση Λ. Δημοκρατίας και Αλεξάνδρας (κολώνα Ντούγκλα).





Ειδικότερα, τα οχήματα των επισκεπτών που προέρχονται από τον Νότια Κέρκυρα μέσω της Εθνικής Λευκίμμης μπορούν να κινηθούν προς τον Αερολιμένα και να σταθμεύσουν στο περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας και του Κοιμητηρίου Γαρίτσας, χώροι οι οποίοι αναφέρονται και στο έντυπο το οποίο έχει δημοσιοποιηθεί ως ΕΑΚ και ΓΑΡΙΤΣΑ. Εκτιμάται ότι στου χώρους αυτούς μπορούν να σταθμεύσουν συνολικά περί τα 350 οχήματα. Από τους χώρους αυτούς οι πολίτες μπορούν να προσεγγίσουν το ιστορικό κέντρο είτε πεζή, είτε να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τα λεωφορεία που θα κινούνται στη διαδρομή ΕΑΚ – ΓΑΡΙΤΣΑ - ΝΤΟΥΓΚΛΑ.

Όσοι εισέρχονται στην πόλη από τη Μέση Κέρκυρα (μέσω Εθνικής Πέλεκα) και από την Βόρεια Κέρκυρα (μέσω Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας) θα πρέπει να κινηθούν προς το λιμάνι της Κέρκυρας όπου έχει εξασφαλιστεί ένας πολύ μεγάλος χώρος στάθμευσης οχημάτων εντός του Λιμένα στον οποία εκτιμάται ότι μπορούν να σταθμεύσουν πάνω από 2000 οχήματα. Η είσοδος στο χώρο στάθμευσης θα πραγματοποιείται αρχικά από τον Κυκλικό Κόμβο και έπειτα από την κεντρική είσοδο του Λιμανιού. Ο χώρος αυτός αναφέρεται στο έντυπο ως ΛΙΜΕΝΑΣ. Οι επισκέπτες για την μετακίνησή τους στο ιστορικό κέντρο μπορούν να κινηθούν πεζή είτε να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τα λεωφορεία που θα κινούνται στη διαδρομή ΛΙΜΑΝΙ – ΣΠΗΛΙΑ.

Ο Διευθυντής της Τροχαίας τόνισε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων εντός της πόλης της Κέρκυρας από την Μεγάλη Παρασκευή θα διεξάγεται με δυσκολία καθώς από τις 12:30 ξεκινά και η περιφορά των επιταφίων από σχεδόν όλες τις ενορίες της κατά τις οποίες θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας: «Είναι λοιπόν αναγκαίο όλοι όσοι μένουν κοντά στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας -θα έλεγα και λίγο μακρύτερα τις μέρες αυτές- να προτιμήσουν να κινηθούν πεζή και μόνο αν υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να μετακινήσουν τα οχήματά τους.

Επίσης είναι εξίσου σημαντικό όσοι θα εισέλθουν στην πόλη να κινηθούν απευθείας προς τους καθορισμένους χώρους στάθμευσης και ιδιαίτερα προς τον ΛΙΜΕΝΑ όπου έχουμε την μεγαλύτερη χωρητικότητα και να μην αναζητήσουν άλλους χώρους στάθμευσης στο οδικό δίκτυο καθώς δεν θα υπάρχει διαθεσιμότητα.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι, σε ορισμένα σημεία στην πόλη θα τοποθετηθούν σημάνσεις και εμπόδια που θα απαγορεύουν την στάθμευση των οχημάτων. Τα σημεία αυτά έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά καθώς η στάθμευση δημιουργεί προβλήματα την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και μπορεί να εγκλωβίσει την διέλευση των λεωφορείων. Είναι αναγκαίο και κρίσιμο οι σημάνσεις στα σημεία αυτά να γίνουν σεβαστές από όλους».

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Αναφορικά με τους επισκέπτες που θα κινηθούν με τουριστικά λεωφορεία ο κ. Βλαχόπουλος επεσήμανε: «Τα λεωφορεία που θα κινηθούν προς την πόλη από την Νότια Κέρκυρα, μπορούν να φτάσουν μέχρι την Κολώνα Ντούγκλα για να αποβιβάσουν τους επιβάτες τους. Στη συνέχεια θα σταθμεύουν στην περιοχή του Ανεμόμυλου. Οι επισκέπτες κατά την επιστροφή τους από τις εκδηλώσεις θα πρέπει να κινηθούν πεζή ως το χώρο στάθμευσης των λεωφορείων.

Αντιστοίχως τα λεωφορεία που θα κινηθούν προς την πόλη από τη Βόρεια Κέρκυρα θα αποβιβάζουν του επιβάτες στο χώρο του λιμανιού πίσω από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων όπου και θα σταθμεύσουν.

Και τέλος τα 9θέσια τύπου van οχήματα μπορούν να αποβιβάσουν στην Μ. Μεθοδίου και στην συνέχεια να κινηθούν για να σταθμεύσουν στο λιμάνι ή σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης».