Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε χρήση το ανακαινισμένο πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας (video photos)

Πάρκινγκ
18 Απριλίου 2022 / 08:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προς χρήση παραδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου

- όπως είχε δημοσιεύσει η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- το πάρκινγκ της Κάτω Πλατείας, με την καινούργια διαγράμμιση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο νόμος για την οριστική του αδειοδότηση και λειτουργία, από την αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 





Η Δημοτική Αρχή μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από drone που αποτυπώνουν τη νέα του εικόνα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την νέα διαγράμμιση οι θέσεις έχουν μειωθεί στις 200 περίπου.




Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, μέσω της ανάρτησή του στα social media, διατυπώνει μάλιστα την ευχή, οι λειτουργοί και οι χρήστες του να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες και τους κανόνες που έχουν τεθεί. 

Μέσα Μαΐου το σύστημα χρονοχρέωσης

Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης με ηλεκτροκίνητες μπάρες πρόσβασης σε κάθε είσοδο και έξοδο, τερματικά εισόδου - εξόδου και αυτόματους σταθμούς πληρωμής. Κατά τη διάρκεια της εργολαβίας ο χώρος δεν θα ξανακλείσει, αφούν οι εργασίες θα γίνονται τμηματικά και με τον χώρο σε λειτουργία.

Όπως έχει αναφέρει στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Νίκος Καλόγερος, το έργο έχει συμβασιοποιηθεί, έχει παραληφθεί ήδη ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και η νέα αναμενόμενη ημερομηνία λειτουργίας του τοποθετείται από τις 18 Μαΐου.

Η λειτουργία του ωστόσο, κατά κανένα τρόπο δεν αντιμετωπίζει την μεγάλη έλλειψη χώρων στάθμευσης της πόλης της Κέρκυρας, απλά την επαναφέρει στην προτέρα δεινή κατάσταση, η οποία έχει επιδεινωθεί από την κατάργηση των πάρκινγκ της Λαϊκής (Νέο Φρούριο) και της Σπηλιάς (Παλιό Λιμάνι).

Παράλληλα, το φλέγον ζητημα των χώρων στάθμευσης των μονίμων κατοίκων της Παλιάς Πόλης, παραμένει ανοικτό. 

Σε διαδικασία επαναδημοπράτησης βρίσκεται νέος χώρος στα Παγκραταίικα (οικόπεδο "Λυρικού").

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ


Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ