Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην πρώτη πεντάδα στον διαγωνισμό Aegean Robotics, τα παιδιά της ομάδας Corfu Robotiki

corfu robotiki
16 Απριλίου 2022 / 12:00
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Οι δοκιμασίες ήταν: Ελεύθερη παρουσίαση με κατηγορίες δημοτικό, γυμνάσιου – λύκειο -Τριτοβάθμια και μεταφορά αυγών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κέρκυρα πάλι φέτος έδωσε το καλύτερο της εαυτό στον 6 πανελλήνιο διαγωνισμού aegean robotics.Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου με χρήση εξ’αποστάσεως μεθόδων.

Οι δοκιμασίες ήταν: Ελεύθερη παρουσίαση με κατηγορίες δημοτικό, γυμνάσιου – λύκειο -Τριτοβάθμια και μεταφορά αυγών.

Τα παιδιά έπρεπε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να σκεφτούν το σενάριο, να φτιάξουν τις πίστες τους σε συγκεκριμένες διαστάσεις, να κατασκευάσουν το ρομπότ να το προγραμματίσουν και να δουλέψει.

Κατάφεραν με ομαδικότητα και συνεργασία να φτάσουν στην πρώτη πεντάδα στον προγραμματισμό με την ομάδα robotoxic και στην 11 με τους Avengers ανάμεσα σε 100 ομάδες. Επίσης στην 11άδα οι roboheroes και 14 robohackers για τον σχεδιασμό και κατασκευή ρομπότ.
Η ομάδα  Corfu Robotiki (Κόντης Σπύρος, Σοφρωνία Φουτσιτζή, Νίκος Κοντός) ευχαριστεί όλα τα παιδιά για τις τεράστιες προσπάθειες που έδωσαν, τους γονείς που τους στάθηκαν δίπλα σε όποια δυσκολία συνάντησαν (που ήταν αρκετές).
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.