Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πετυχημένοι ποιητικοί διάπλοι του Συλλόγου «Διάπλους»

Διάπλους
16 Απριλίου 2022 / 11:39

Παρουσιάστηκε το «Αναπόδραστο της Άνοιξης» του Κώστα Ρούσσινου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δύο πολυπληθείς εκδηλώσεις, η πρώτη στις Νυμφές το Σάββατο 9 Απριλίου και η δεύτερη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο την Κυριακή 10 Απριλίου παρουσιάστηκε από τον σύλλογο γονέων και φίλων «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» το νέο ποιητικό έργο του Κώστα Ρούσσινου «Το αναπόδραστο της άνοιξης».



    


Η παρουσίαση έγινε δραματοποιημένα από την Ελένη Ξάνθου, τον Σωτήρη Μπουχάγιαρ και τον Σπύρο Κυανούρα συνοδεία επιμελημένης μουσικής και βίντεο και της χορευτικής ομάδας του Γυμναστηρίου «Κίνησις»
    
Ακολούθως υπήρξε συζήτηση με τη συμμετοχή του Κώστα Θύμη, πρώην προέδρου της ΕΛΜΕ, του Ηλία Μιχαλαρέα, ψυχολόγου και υπεύθυνου του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και του Κώστα Ρούσσινου. Με αφορμή και βάση «Το αναπόδραστο της άνοιξης» οι ομιλητές προσέγγισαν την κοινωνική πραγματικότητα και τον ρόλο της τέχνης σε αυτήν. Τη συζήτηση στις Νυμφές συντόνισε ο Σπύρος Γκόγκος, δικηγόρος, και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
    

Η εκδήλωση  στο Ιόνιο περιλάμβανε και μουσικό πρόγραμμα από συγκρότημα του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» αποτελούμενο από την Κατερίνα Πέρρου, τη Σαβίνα Λόις και τον Γεράσιμο Πρωτοψάλτη
    
Οι δράσεις είχαν πολύπλευρη στήριξη (Δικηγορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο, Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών – ΕΣΥΝ, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Νυμφών, Σφακερών και Αϊ Μαθιά, Αθλητικοί Σύλλογοι Όλυμπος και Αχιλλέας Νυμφών, Corfu Channel, Φωτοτυπείο Γαγγάδης) και παρουσιάστηκαν από την Κατερίνα Παντελίδου η οποία είχε και το συνολικό συντονισμό. 
    
Η πρόεδρος του συλλόγου «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» Τερέζα Φαρούγγια στην ομιλία της  ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των ποιητικών βραδιών και τον Κώστα Ρούσσινο που πρόσφερε τα βιβλία για την ενίσχυση του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»  

    
Οι εκδηλώσεις άφησαν αποτυπώματα στον νου και την καρδιά και ικανοποίηση από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού (περίπου 400 άτομα), τη θερμή υποδοχή του ποιητικού έργου του Κώστα Ρούσσινου και την ουσιαστική ενίσχυση του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» από τη διακίνηση του βιβλίου.

Σύλλογος γονέων και φίλων «ΔΙΑΠΛΟΥΣ»