Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συντονισμός για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πάσχα στην Κέρκυρα

Πάσχα
15 Απριλίου 2022 / 18:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μαράσλειο Μέγαρο

υπό την προεδρία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου, με θέμα τον καλύτερο συντονισμό των θρησκευτικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο του Πάσχα, με έμφαση, κυρίως, στη Λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων, στις περιφορές των Επιταφίων της Μητροπόλεως (τη Μ. Παρασκευή) και του Αγίου Σπυρίδωνος (το Μεγάλο Σάββατο).

Από την πλευρά του ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τους επιχειρηματίες της πόλης με την οποία επισημαίνει την ανάγκη διευθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων με στόχο την ευταξία και την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Επίσης, ο Δήμος θα συνεπικουρήσει το έργο της Τροχαίας Κέρκυρας όπου ζητηθεί και απαιτείται με προσωπικό και τους εργαζόμενους και τα οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, των Φιλαρμονικών, των Προσκόπων και Οδηγών καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Συζητήθηκαν τα θέματα αριθμητικής σύνθεσης και παράταξης των τμημάτων των σωμάτων που παίρνουν μέρος στη λιτανεία και τους Επιταφίους, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή ροή των πομπών και ο σεβασμός στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.