Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Κέρκυρας για την Κυριακή των Βαΐων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
15 Απριλίου 2022 / 10:16

Κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, την Κυριακή των Βαΐων (17-04-2022)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώνεται ότι, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας και το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, την Κυριακή των Βαΐων (17-04-2022) θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πόλη της Κέρκυρας:
 
  • Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων:
από την 06:00 ώρα έως την 15:00 ώρα της 17-04-2022 στη διαδρομή της λιτανείας και συγκεκριμένα στις οδούς Βασιλέως Γεωργίου Α’, Καποδιστρίου (από Βασιλέως Γεωργίου Α’ έως Αρσενίου), Αρσενίου, Δονζελότ, Κ. Ζαβιτσιάνου (έως την συμβολή με την Ελευθερίου Βενιζέλου), Δημάρχου Κόλλα, Ηλία Πολίτη, Ζαμπέλη (από Μουστοξύδου έως Ηλία Πολίτη), Καποδιστρίου και Αγωνιστών Πολυτεχνείου.
 
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων:
  1. από την 07:00 έως την 15:00 ώρα της 17-04-2022 στις οδούς: Βασιλέως Γεωργίου Α’, Καποδιστρίου, Αρσενίου, Δονζελότ, Κ. Ζαβιτσιάνου (έως την συμβολή με την Ελευθερίου Βενιζέλου), Δημάρχου Κόλλα, Ηλία Πολίτη, Ζαμπέλη (από Μουστοξύδου έως Ηλία Πολίτη), Καποδιστρίου και Αγωνιστών Πολυτεχνείου.
Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιείται στον ΝΑΟΚ.
 
  1. από την 10:00 έως την 15:00 ώρα της 17-04-2022 στις οδούς:
  • Λ. Δημοκρατίας (διακοπή κυκλοφορίας Κολώνα Ντούγκλα),
  • Ασπιώτη, Ακαδημίας και Ζαμπέλη (διακοπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Σ. Δεσύλλα και Ριζοσπαστών Βουλευτών)
  • Ριζοσπαστών Βουλευτών (ρεύμα κυκλοφορίας προς Ασπιώτη - εκτροπή κυκλοφορίας Ριζ. Βουλευτών και Λ. Αλεξάνδρας)
  • Γεωργίου Θεοτόκη (το ρεύμα κυκλοφορίας προς Σταματίου Δεσύλλα – διακοπή κυκλοφορίας στην «μπόμπα»).
 
  • Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων θα γίνεται εκτροπή και διαχείριση της κυκλοφορίας, η οποία θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.
 


Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορούν την παράνομη στάθμευση και την κίνηση αντίθετα με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα κατά μήκος της διαδρομής της Λιτανείας θα απομακρύνονται από γερανοφόρα οχήματα.
 
Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβονται τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη κίνηση της πομπής της Λιτανείας.