Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα 180°: Ζητούνται θέσεις στάθμευσης (και ευθύνης)

Πάρκινγκ
15 Απριλίου 2022 / 09:13

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Κέρκυρα 180°, με επικεφαλής τη Μαρία, σχετικά με το εργασίες στο δημοτικό πάρκινγκ στην Κάτω Πλατεία.

Ακόμα ένα επεισόδιο στην αποσπασματική και αναποτελεσματική προσπάθεια διαχείρισης των δημοτικών ζητημάτων παίζεται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας, αυτή την φορά με φόντο το Δημοτικό parking στην Κάτω Πλατεία.
 
Σε μια ωδή αυθορμητισμού η Δημοτική Αρχή θεώρησε καλή ιδέα να κλείσει το βασικό χώρο στάθμευσης του κέντρου ακριβώς τη στιγμή που άρχισαν να καταφθάνουν επισκέπτες στο νησί μας. Χωρίς ίχνος σχεδιασμού, χωρίς εναλλακτικές λύσεις εξυπηρέτησης των πολιτών, με το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την περίοδο 2023-2043) να είναι ακόμα υπό διαβούλευση (και άρα χωρίς αποτελέσματα - ενδεικτικά το ερωτηματολόγιο έχει αυτή τη στιγμή απαντήσεις από μόλις 28 άτομα) τα κριτήρια με τα οποία λήφθηκε η απόφαση να ξεκινήσουν οι εργασίες καλύπτονται από πέπλα μυστηρίου. 
 
Όλα αυτά ενώ δεν έχει καθοριστεί τιμολογιακή πολιτική, δεν υπάρχει πρόβλεψη για μόνιμους κατοίκους, επισκέπτες ή επιχειρηματίες, ούτε σχέδιο για την διαχείριση του (είναι άγνωστο αν θα το έχει στην διαχείριση του ο Δήμος ή ιδιώτης και αν όντως είναι ιδιώτης, με ποια κριτήρια θα επιλεγεί και ποιούς όρους θα καλείται να ικανοποιήσει).
 
Δίπλα στην πρόχειρη κακοδιαχείριση, την αυταρχική επιβολή αποφάσεων και την διαρκή έλλειψη οράματος η Δημοτική αρχή προσθέτει ακόμα μια βαθμίδα δυσκολίας στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα μόνιμων και μη κατοίκων στο νησί μας. 
 
Καληνύχτα και καλή (μας) τύχη.
 
Κέρκυρα 180° 
Υπέρ-κομματική και αδέσμευτη κίνηση πολιτών
bit.ly/kerkyra180