Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας - ΣΕΓΑΣ για την αναβάθμιση του αθλητισμού στα Ιόνια Νησιά

ΣΕΓΑΣ
14 Απριλίου 2022 / 17:17

Το Μνημόνιο υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα

ΑΘΗΝΑ. Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στην Αθήνα, στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων), μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 

Οι στόχοι

Ειδικότερα, οι στόχοι του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΓΑΣ και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η επίτευξη των οποίων θα επιδιωχθεί με την ανάπτυξη συνεργειών των δύο εταίρων και με τη συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περιγράφονται ως εξής:

- Προώθηση των Ιονίων Νήσων ως ασφαλούς αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο

- Συμβολή στην ανάπτυξη υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων & αγώνων τοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας

- Ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού & προώθηση του αθλητικού πνεύματος μέσα από πρωτοβουλίες που συσπειρώνουν τη νεολαία και αναδεικνύουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθε».

- Στήριξη των νέων αθλητών και σωματείων όλων των νησιωτικών δήμων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Με το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας επιδιώκεται από κοινού η ποιοτική αναβάθμιση του αθλητισμού σε επίπεδο Ιονίων Νήσων και σχεδιασμός μιας σειράς από αναπτυξιακές δράσεις για την προώθηση του κλασικού αθλητισμού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.



Το Μνημόνιο υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ενώ στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Σταύρος Τραυλός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού, Γιάννης Αρμενιάκος και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος.

«Η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ θα δώσει πολλές δυνατότητες στην Περιφέρειά μας για να επιτύχει τους στόχους της καλλιέργειας του αθλητικού πνεύματος, της σύνδεσης του αθλητισμού με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή, τη στήριξη των αθλητών και των οικογενειών τους», τόνισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υπογραμμίζοντας πως: «Οι ιστορικές ρίζες του αθλητισμού στα νησιά μας και οι σύγχρονες επιδόσεις των αθλητών μας θ’ αναδειχθούν και θα ενισχυθούν».

Από τη δική της πλευρά, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία στη διάρκεια της συνάντησης ανέπτυξε τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας για προπονητικό camp στην Κεφαλονιά, καθώς και για τις υπόλοιπες δράσεις που θα υπάρξουν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Ομοσπονδία, δήλωσε: «Από την αρχή της διοίκησής μας είχαμε θέσει ως προτεραιότητά να φέρουμε το στίβο πιο κοντά στην κοινωνία. Θεωρούμε πως ένας από τους τρόπους για να το πετύχουμε είναι μέσα από τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι μεγάλη η χαρά μας, που προχωρούμε σε μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Οι στόχοι μας είναι κοινοί και αποσκοπούν στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Ευχαριστώ την κ. Κράτσα για την παρουσία της στην Ομοσπονδία και το ενδιαφέρον της για τις δράσεις του ΣΕΓΑΣ».

Στο περιθώριο της συνάντησης για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ΣΕΓΑΣ, η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, δέχθηκε με μεγάλη χαρά από την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, το αναμνηστικό μετάλλιο του ΣΕΓΑΣ, καθώς και το συλλεκτικό μετάλλιο του Μαραθωνίου της Αθήνας.

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα ενθαρρύνει και θα υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο τους νησιωτικούς δήμους, για αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών μέσων, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για άθληση, όπως και ανάληψη αγώνων πανελλήνιας, αλλά και διεθνούς εμβέλειας.

ΣΕΓΑΣ θα αναλάβει την επιστημονική υποστήριξη-κατάρτιση ενδιαφερόμενων διοργανωτών δημιουργώντας επιστημονική επιτροπή με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των νησιωτικών δήμων, αλλά και της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των αθλητικών διοργανώσεων, παρέχοντας δωρεάν σεμινάρια ή ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων (αναφορά σε κοινωνική ευθύνη, εξωστρέφεια, τοπική οικονομία).

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ   –  ΣΤΑ «ΣΚΑΡΙΑ» Ο IONIAN HALF MARATHON

 

Στο πλαίσιο των συνεργειών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΣΕΓΑΣ για την ποιοτική αναβάθμιση και προώθηση του κλασικού αθλητισμού στην τοπική κοινωνία, ανακοινώνεται ότι η Εθνική Ομάδα Σκυταλοδρομίας θα πάρει μέρος σε προπονητικό camp στο Ληξούρι, στα μέσα Μαΐου, πριν τη συμμετοχή της στο Διεθνές Μίτινγκ «Βεργώτεια», που θα λάβει χώρα στην Κεφαλονιά.

Παράλληλα, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο εταίρων, ξεκινά άμεσα ο προγραμματισμός για τη θεσμοθέτηση του «Ionian Half Marathon», μίας διεθνούς βεληνεκούς διοργάνωσης Ημιμαραθωνίου, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο εκ περιτροπής στα Ιόνια Νησιά.