Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η 11η θέση που μπορεί να «κάψει» μια ομάδα

ΕΠΣΚ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
14 Απριλίου 2022 / 16:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για τα τοπικά πρωταθλήματα, αφού τουλάχιστον για τις ομάδες που μάχονται να μείνει στην κατηγορία,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για τα τοπικά πρωταθλήματα, αφού τουλάχιστον για τις ομάδες που μάχονται να μείνει στην κατηγορία, η πορεία της πρωταθλήτριας Κέρκυρας στα μπαράζ θα κρίνει αν υποβιβαστεί μια παραπάνω ή όχι.

Με βάση την προκήρυξη της ΕΠΣΚ υποβιβάζονται τρεις ομάδες, αν πέσει κάποια από την Γ΄ Εθνική υποβιβάζεται ακόμη μία, αν ανέβει η πρωταθλήτρια τότε μένει ο αριθμός των τριών.

Αυτή τη στιγμή ο υποβιβασμός του ΟΦΑΜ αυτόματα σημαίνει ότι από την Α1 υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες εκτός αν… η περίπτωση της πρωταθλήτριας Κέρκυρας (Αστέρας Πετριτή) μέσω των μπαράζ να κερδίσει την άνοδο, αυτόματα σημαίνει ότι οι ήδη υποβιβασμένες ομάδες στην 12η, 13η και 14η θέση (ΑΕ Καναλίων, Αστέρας Μωραΐτικων, Ατρόμητος Στρογγυλής) θα είναι οι μόνες που θα πάνε στην Α.

Πάμε στο δύσκολο σενάριο να μην ανέβει ο Αστέρας Πετριτή, οπότε η ομάδα που θα βρεθεί στη θέση αυτή θα πέσει. Καρουσάδες, Λιαπάδες, Αυλιώτες είναι στην κόψη του ξυραφιού και όλα θα κριθούν το απόγευμα της Κυριακής. Και οι τρεις παίζουν εκτός έδρας με δυνατούς αντιπάλους, αλλά όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Εννοείται ότι ο Οδυσσέας αυτή τη στιγμή είναι στη δυσκολότερη θέση, αφού στην ισοβαθμία του με τον Αστέρα Λιαπάδων υστερεί.

Υπάρχει άνα σενάριο που πρέπει να το δούμε, να ισοβαθμήσουν οι τρεις ομάδες στους 34 βαθμούς (νίκες Λιαπάδων, Αυλιωτών και ισοπαλία Καρουσάδων). Σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί 11η η Ολυμπιάδα αφού στην τριπλή ισοβαθμία  ο Αστέρας Λιαπάδων έχει 10 βαθμούς, ο Οδυσσέας 4 και η Ολυμπιάδα 2.

Ευχή όλων είναι να ανέβει ο πρωταθλητής Κέρκυρας γιατί αυτό αναβαθμίζει το (σε χαμηλά επίπεδα πλέον) κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.

Δείτε πως είναι η τωρινή βαθμολογία και οι αγώνες των ομάδων που καίγονται για να αποφύγουν την 11η θέση  

 

Βαθμολογία

………………………………………..

9.  Ολυμπιάδα Καρουσάδων 33

10. Αστέρας Λιαπάδων           31

11. Οδυσσέας Αυλιωτών        31

12. ΑΕ Καναλίων                     14

13. Αστέρας Μωραϊτίκων       11

14. Ατρόμητος Στρογγυλής  δεν μετέχει

 

Πρόγραμμα (26η αγωνιστική)

Κυριακή 17 Απριλίου 2022 ώρα 16.30

Θιναλιακός - Ολυμπιάδα

Αχιλλέας Νυμφών - Αστέρας Λιαπάδων

Όλυμπος - Οδυσσέας Αυλιωτών

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια