Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντάσεις για τον δρόμο στον Χαλικούνα

Χαλικούνας
14 Απριλίου 2022 / 12:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέσα σε συνθήκες έντασης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας στη συνεδρίαση της Δευτέρας το θέμα της αποκατάστασης του δρόμου στο Χαλικούνα,

με αφορμή την καταγγελία του συλλόγου προστασίας περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας μέσα σε συνθήκες έντασης.

Το ζήτημα προέκυψε όταν ο Δήμος ξεκίνησε να κάνει εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία Μπάλλος στο δρόμο από τον Χαλικούνα μέχρι το σπιτάκι των ψαράδων. Δημοτικοί σύμβουλοι από τον Άγιο Ματθαίο και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου  δήλωσαν πως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αγανακτίσει και δηλώνουν την πρόθεση τους «αν δεν επιτραπεί νόμιμα να αποκατασταθεί ο δρόμος να συγκεντρωθούν και να πάνε οι ίδιοι με ένα σκαπτικό μηχάνημα να εκτελέσουν τις εργασίες και ας έρθει η αστυνομία να τους συλλάβει».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο πρόεδρος του Συλλόγου για την προστασία των περιοχών Natura Νότιας Κέρκυρας Λεωνίδας Παγκράτης, ο οποίος είπε ότι μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση διότι ο σύλλογος δεν είναι αντίθετος στην ήπια ανάπτυξη της περιοχής και τη χρήση του από τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Όμως τα μέλη του συλλόγου γενικότερα ανησυχούν για το μέλλον του υδροβιότοπου βλέποντας τις παραβάσεις και τις καταχρήσεις από συγκεκριμένους επαγγελματίες και πολίτες.

Για το λόγο αυτό και εν όψει της αποκατάστασης του δρόμου έκανε επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον Δήμο εφιστώντας την προσοχή για την προστασία του περιβάλλοντος κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Ο κος Παγκράτης δέχεται ότι οι μεγάλες παραβάσεις γίνονται από συγκεκριμένους επαγγελματίες, ο οποίοι έχουν άδεια για τροχήλατη καντίνα και αντ΄ αυτού έχουν κατασκευάσει ολόκληρο μπαρ επεκτείνοντας τις δραστηριότητες τους. Τους ακολουθούν οι πελάτες μερικοί από τους οποίους κάνουν επίδειξη πλούτου με τα μεγάλου κυβισμού 4×4 αυτοκίνητα μέσα στις αμμοθίνες.

Ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ δήλωσε ότι η πρόθεση του Δήμου είναι να εκτελέσει απλώς εργασίες αποκατάστασης δεν σκοπεύει να ρίξει ούτε άσφαλτο ούτε μπετόν και μάλιστα οι εργασίες θα γίνουν με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια στην παραλία. Ουσιαστικά πρόκειται για 5 ώρες δουλειά ενός μηχανήματος. Όμως η παρέμβαση του συλλόγου που ζητά να ληφθούν άδειες φορτώνει τις δημοτικές υπηρεσίες με μεγάλο όγκο γραφειοκρατικής δουλειάς. Για όλα τα υπόλοιπα θέματα που προκύπτουν από τις παρανομίες και την κακή χρήση της περιοχής από τους επαγγελματίες και από τους παραβατικούς πολίτες που δεν σέβονται το περιβάλλον με τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, προφανώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να τηρηθεί η νομιμότητα.

Πηγή: ertnews.gr