Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάρκινγκ σε Γαρίτσα και Εμπορικό προβλέπει το σχέδιο του Δήμου για το Πάσχα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
13 Απριλίου 2022 / 16:36

Σύσκεψη για τον συντονισμό και τη διευθέτηση των εισερχόμενων και εξερχόμενων στην πόλη της Κέρκυρας οχημάτων κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ιστορικό Δημαρχείο (Σαν Τζιάκομο) υπό την προεδρία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, στη σύσκεψη συζητήθηκαν κυρίως θέματα συντονισμού και τεχνικής φύσεως σχετικά με τη διευθέτηση των εισερχόμενων και εξερχόμενων στην πόλη της Κέρκυρας οχημάτων κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων. Κύριος στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών μας και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έκανε γνωστό ότι έχει προβεί σε διευθέτηση χώρων στάθμευσης οχημάτων έξω από το 1ο Δημοτικό Νεκροταφείο Γαρίτσας και στην Εθνική Αντιστάσεως στο χώρο έμπροσθεν του Βιολογικού της πόλης. Παράλληλα, στη διάθεση της Τροχαίας προκειμένου να συνεπικουρήσουν το έργο της θα είναι είκοσι και πλέον υπάλληλοι του Δήμου καθώς και το προσωπικό και τα οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. 



Το προσωπικό αυτό θα διατεθεί προκειμένου να φροντίσει για την ευταξία στους χώρους που θα διατεθούν για στάθμευση και την εξυπηρέτηση του κοινού σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και του δημοτικού οδικού μας δικτύου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΟΛΚΕ και του AOCTA καθώς και οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας, Τουρισμού και Πολιτισμού.

Επιπλέον πληροφορίες από πλευράς Δήμου θα δοθούν στη δημοσιότητα με νέα ανακοίνωση ενώ εκτενώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν φέτος στο σύνολό τους θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών από την Τροχαία Κέρκυρας.