Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα οι ανακοινώσεις Πλεύρη για χαλάρωση των μέτρων

Χαλάρωση μέτρων
13 Απριλίου 2022 / 09:38

Αναμένονται αλλαγές σε βασικούς πυλώνες και πιο συγκεκριμένα στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα τεστ

ΑΘΗΝΑ. Τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού μετά το Πάσχα θα συζητήσει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα προχωρήσει σήμερα στις 11:00 σε ανακοινώσεις επί του θέματος. 
 
Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, ορόσημο των εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσει η 1η Μαΐου.

Κατά πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές σε βασικούς πυλώνες και πιο συγκεκριμένα στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα τεστ.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει δηλώσει πως αυτό που συζητείται είναι να μην ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι εμβολιασμένοι και μη πολίτες θα έχουν «ελευθέρας» για όσο το δυνατόν περισσότερους ανοιχτούς χώρους -όπως για παράδειγμα θερινά σινεμά, θέατρα, συναυλίες και εξωτερικούς χώρους εστιατορίων- και δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο δεύτερος πυλώνας του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων φαίνεται πως αφορά στα self test, τα οποία όπως όλα δείχνουν οδεύουν προς χαλάρωση μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Κατά πληροφορίες, τα υποχρεωτικά τεστ (PCR, rapid και self) βαίνουν προς κατάργηση για εργαζόμενους σε σχολεία και μαθητές.

Ωστόσο, ο τρίτος πυλώνας προστασίας από τον κορωνοϊό, δηλαδή η χρήση μάσκας θα παραμείνει ως μέτρο προστασίας. Και αυτό γιατί θεωρείται ήπιου χαρακτήρα και εφαρμόζεται μόνο σε εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: cnn.gr