Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Φωνή» καλεί τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει για το πάρκινγκ της Πλατείας

Πάρκινγκ
13 Απριλίου 2022 / 09:36

«Άμεση ενημέρωση και επαναλειτουργία του χώρου στάθμευσης της Κάτω Πλατείας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις αντιδράσεις πολιτών έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει το πάρκινγκ το Πλατείας, προκειμένου να γίνουν εργασίες εγκατάστασης ηλεκτρονικού συστήματος στάθμευσης.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της «Φωνής - Δημότες για Διαφάνεια»:
 
Άναυδοι για ακόμη μια φορά ως Δημότες παρακολουθούμε τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται τις τελευταίες μέρες το χώρο στάθμευσης (parking) της Κάτω Πλατείας στην πόλη της Κέρκυρας. Ενώ διανύουμε την τελευταία εβδομάδα πριν την Μεγάλη, οι πρώτοι τουρίστες βρίσκονται ήδη στο νησί μας και οι επιχειρήσεις του τουρισμού προετοιμάζονται πυρετωδώς, η Δημοτική Αρχή με έναν σκαιότατο διοικητικά τρόπο προέβη εδώ και είκοσι μέρες σε κλείσιμο του ζωτικού αυτού χώρου στάθμευσης, δίχως την έγκαιρη και νόμιμη ενημέρωσή μας για τις ακριβείς προθέσεις της, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάσει το ήδη αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου της Πόλης και να προκαλέσει τις εύλογες αντιδράσεις ενεργών συνδημοτών.

H «Φωνή-Δημότες για Διαφάνεια» συντάσσεται με τους Κερκυραίους πολίτες και καλεί την Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί άμεσα τις συνέπειες των πράξεων της και αφενός να ενημερώσει για την απόφαση στα πλαίσια της οποίας ενεργεί ώστε να διαπιστώσουμε ποιο είναι αυτό το όργανο που ενεργεί «εν κρυπτώ» και ποιος τελικά είναι ο ρόλος και του Δημοτικού Συμβουλίου και αφετέρου για την επαναλειτουργία του χώρου στάθμευσης της Κάτω Πλατείας με την ευαισθησία που αρμόζει στους μόνιμους κατοίκους της Παλαιάς Πόλης.

Η «Φωνή-Δημότες για Διαφάνεια» κατανοεί πλήρως την απογοήτευση και την απόγνωση των Δημοτών συνεπεία αυτής της ανεύθυνης πολιτικής και δεν διανοείται πως υπάρχει ή θα εμφανιστεί οποιαδήποτε σύμβαση με οποιονδήποτε ιδιώτη για παραχώρηση του χώρου στάθμευσης της Κάτω Πλατείας, χωρίς να έχουν τηρηθεί τα νόμιμα.

Η πρόσφατη απόφαση του τμήματος Γ του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επιστροφή των εξουσιών που ανήκουν στο Δημοτικό Συμβούλιο σας δίνει την τελευταία ευκαιρία να καταδείξετε τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες».