Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Οριστική λύση για την ασφαλή μεταφορά καυσίμων στα Διαπόντια»

Στέφανος Γκίκας
12 Απριλίου 2022 / 16:53

«10 ημέρες μετά την επίσκεψή μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δρομολογείται το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς καυσίμων και οχληρών υλικών στα Διαπόντια Νησιά».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, ενημερώθηκε σήμερα λεπτομερώς από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη για την ικανοποίηση του αιτήματος που είχε θέσει στην προ δεκαημέρου συνάντησή τους, για την ανάγκη ύπαρξης, δηλαδή, επιδοτούμενου δρομολογίου για την νόμιμη και ασφαλή μεταφορά καυσίμων, οικοδομικών και άλλων οχληρών υλικών, στα Διαπόντια Νησιά.

Ο κ. Γκίκας προέβη δηλώνει: «10 ημέρες μετά την επίσκεψή μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δρομολογείται το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς καυσίμων και οχληρών υλικών στα Διαπόντια Νησιά.

Όπως με ενημέρωσε επίσημα ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, υιοθετήθηκε η πρότασή μας και τις επόμενες ημέρες συγκαλείται το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών όπου θα εισαχθεί ως θέμα η δρομολόγηση, από την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο, ενός ανοιχτού Ε/Β - Ο/Γ πλοίου προς τα Διαπόντια Νησιά, για την μεταφορά των καυσίμων και των οχληρών υλικών. Η πρόταση προβλέπει, το δρομολόγιο να πραγματοποιείται μία φορά το μήνα και η αρχή θα γίνει από τον μήνα Μάιο 2022 και θα διαρκέσει μέχρι 31-10-2022, που ολοκληρώνεται η τρέχουσα δρομολογιακή περίοδος.

Στην συνέχεια, σε νέα προκήρυξη για την προσεχή δρομολογιακή περίοδο, που καλύπτει το διάστημα από 1-11-2022 έως 31-10-2023, που συνήθως βγαίνει στον αέρα τον Ιούνιο, θα συμπεριληφθεί εκ νέου το επιδοτούμενο αυτό δρομολόγιο, μια φορά τον μήνα, για την ασφαλή μεταφορά των καυσίμων και των οχληρών υλικών στα ακριτικά μας νησιά.

Ευχαριστώ άλλη μια φορά τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη για τα άμεσα αντανακλαστικά του και για την λύση που έδωσε σε άλλο ένα φλέγον για μας ζήτημα.»