Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στο Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κασσιόπης

Κασσιόπη
12 Απριλίου 2022 / 16:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Γυμνάσιο με Λ.Τ Κασσιόπης.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων που διεξάγονται στη Β' Γυμνασίου. 

Ως καλεσμένοι στο σχολείο παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Σπυριδούλα Κόκκαλη και η τοπική ομάδα της οργάνωσης All For Blue που διοργανώνει καθαρισμούς σε παραλίες. 

Η κ. Κόκκαλη ενημέρωσε τα παιδιά για την κυκλική οικονομία και το πώς μέσω του εθελοντισμού στις Πράσινες Γωνιές αναπτύχθηκε ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο έχει υιοθετηθεί από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.



Η τοπική οργάνωση του All For Blue αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του να κρατάμε τις ακτές μας καθαρές και ευαισθητοποίησε τους μαθητές στο πώς κάθε μας κίνηση μπορεί να επηρεάσει την επιβίωση άλλων οργανισμών και μαζί και τη δική μας.

Όλοι οι παραπάνω, μαζί με μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό του προαύλιου χώρου του σχολείου ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην Πράσινη Γωνιά της Κασσιόπης, όπου τα παιδιά ήρθαν σε άμεση επαφή με τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση. 



Με αυτή τη δράση, οι εκπαιδευτικοί που την οργάνωσαν ευελπιστούν η νέα γενιά να ευαισθητοποιηθεί ώστε να συνδράμει σε ένα βιώσιμο μέλλον στο νησί μας. Η δράση θα συνεχιστεί.