Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταφορά των σκουπιδιών από τα Διαπόντια, μια φορά τον μήνα

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ
11 Απριλίου 2022 / 20:11
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Το υπουργείο Ναυτιλίας θα επιδοτήσει τη δρομολόγηση ανοικτού φέρι για τη μεταφορά επικίνδυνων και οχληρών απορριμμάτων καθώς και οικοδομικών υλικών από τα Διαπόντια.

Αυτό περιλαμβάνεται σε ανάρτηση της δημάρχου. Η δρομολόγηση θα είναι άμεση μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους ενώ από το 2023 το δρομολόγιο θα προκηρυχτεί.
 
Αναμένεται να διευκρινιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις. Όπως και το προς τα που θα μεταφέρονται τα σκουπίδια. Προς την Κέρκυρα για να μεταφερθούν στην συνέχεια εκτός; Ή απευθείας εκτός, τουλάχιστον έως ότου υπάρξει εδώ εγκατάσταση διαχείρισης;
 
Τα κερκυραϊκά σκουπίδια, έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα αποδειχθούν τα πιο ταξιδιάρικα και η διαχείρισή τους η πιο δαπανηρή. (Σ.σ. πολιτικώς αδαπάνως, μέχρι ώρας!).
 
Η ανάρτηση της δημάρχου: «Με μεγάλη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου μας για δρομολόγηση ανοιχτού πλοίου για μεταφορά επικίνδυνων και οχληρών απορριμμάτων καθώς και οικοδομικών υλικών από τα Διαπόντια νησιά μας από τον Υπουργό νησιωτικης πολιτικής κ. Πλακιωτάκη. Έτσι δρομολογείται εκτάκτως από Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο μια φορά μηνιαίως για το 2022, ενώ μπαίνει στην προκήρυξη για όλο το 2023 σε τακτική δρομολόγηση μια φορά μηνιαίως, πλοίο ανοιχτού τύπου για τους παραπάνω σκοπούς. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και τη στήριξη που παρέχει στα ακριτικά νησιά μας».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.