Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Διάλυση του ΕΣΥ, το μεγάλο φαγοπότι μόλις άρχισε

ΣΥΡΙΖΑ
07 Απριλίου 2022 / 13:13

Στην Κέρκυρα, το ΚΥ Πόλης έμεινε με μόνο 2 Παθολόγους, η ΤΟΜΥ χάνει και αυτή έναν γιατρό - Στο ΓΝΚ οι Χειρουργοί από 7 απέμειναν 4, η Παθολογική κρατιέται ζωντανή από έναν ιδιώτη γιατρό με μπλοκάκι

Η ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:

Και όμως είμαστε στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο! Η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει σε θανάτους covid σε αναλογία πληθυσμού, την Ιταλία του Μπέργκαμο και το Βέλγιο! Για να μη μιλήσουμε για τους θανάτους από άλλα νοσήματα που αυξήθηκαν, αφού όλο το σύστημα ουσιαστικά λειτουργούσε μόνο για covid ασθενείς.

Αλλά η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ ούτε είδαν ούτε άκουσαν ούτε θέλουν να ξέρουν. Άλλωστε μη το ξεχνάμε, αναμένονται οι τουρίστες. Από το φθινόπωρο, βλέπουμε πάλι. Οι σκληροί δείκτες θνητότητας και νοσηλειών εξακολουθούν να τρέχουν με αλματώδεις ρυθμούς αλλά η ηγεσία και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Εν μέσω της τραγωδίας, η κυβέρνηση της ΝΔ ακάθεκτη προχωράει και οργανώνει... την αποδιοργάνωση του ΕΣΥ. Πρέπει να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε το 2014.

Βήμα 1ο: η προσπάθεια  αποκλεισμού των ανασφάλιστων  στο δικαίωμα ακόμα και στην απλή συνταγογράφηση φαρμάκων, σε συνθήκες υποστελέχωσης και  οριακής λειτουργίας των Δημόσιων Δομών.

Βήμα 2ο: Η πλήρης αποδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. Ούτε λόγος όμως για ενίσχυση.. Το αυτονόητο που έπραξαν οι χώρες της Ευρώπης που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την πανδημία, στην Ελλάδα μεταφράστηκε στην επαναφορά των ένδοξων ημερών της εποχής του ΙΚΑ, καθώς οι ιατροί που θα εφημερεύουν, θα διατηρούν και το ιδιωτικό τους ιατρείο για τα περαιτέρω..

Βήμα 3ο: Η πλήρης αποδιοργάνωση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Με το νέο νομοσχέδιο, πέρα από την εκχώρηση των διοικητικών λειτουργιών , της καθαριότητας κ.α, ενώ για τα Δημόσια Νοσοκομεία, όποιος μπορεί να πληρώσει θα μπορεί και να χειρουργηθεί σε απογευματινά χειρουργεία από τον ιδιώτη γιατρό του, ενώ συγχρόνως επαρχιακά νοσοκομεία μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Οι υπόλοιποι, ας περιμένουν τη σειρά τους από όσους γιατρούς έχουν εναπομείνει στο ΕΣΥ, και «ο σώζων εαυτόν σωθείτω». Συγχρόνως, επαρχιακά νοσοκομεία μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας.

Και φυσικά κανένας λόγος για προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού παρά τις εξαγγελίες και τις πομπώδεις υποσχέσεις. Θα βουλώσουν τις τρύπες οι ιδιώτες..

Οι τυμπανοκρουσίες των τοπικών παραγόντων για ενίσχυση των δυσπρόσιτων περιοχών παραμένουν κενό γράμμα, ενώ οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή..

Στην Κέρκυρα, το ΚΥ Πόλης έμεινε με μόνο 2 γιατρούς στον Παθολογικό τομέα (από 4 προ έτους), η ΤΟΜΥ χάνει και αυτή 1 γιατρό από τους 3 υπηρετούντες και τα κενά προσωρινά καλύφθηκαν με ιδιώτες ανειδίκευτους γιατρούς με 3μηνη ημερομηνία λήξης, χωρίς κανένα σχεδιασμό για μετά. Και είχαν το θράσος να πανηγυρίζουν!

Στο ΓΝΚ οι υπηρετούντες γιατροί στη Χειρουργική από 7 προ 3ετίας απέμειναν 4, η Παθολογική κρατιέται ζωντανή από έναν ιδιώτη γιατρό με μπλοκάκι, ενώ οι ανεμβολίαστοι γιατροί και πληθώρα αναγκαίων νοσηλευτών παραμένουν πεισματικά σε αναστολή, και υπό το φόβο απόλυσης, παρά τα νέα στοιχεία που υπάρχουν περί της μεταδοτικότητας του ιού.

Κάπως έτσι η κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει το ΕΣΥ και οι μεγαλοϊδιώτες τρίβουν τα χέρι τους για το μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζει για αυτούς η κυβέρνηση στην πλάτη των ασθενών.
Μην ανησυχείτε όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία σύμφωνα με τη κυβέρνηση  και τα μισθωτά τους ενημέρωσης.  Δυστυχώς όμως υπάρχουν και οι ασθενείς…!
 
Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας                                                                   Κέρκυρα 07/4/2021