Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζητούν συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με φυσική παρουσία

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ
06 Απριλίου 2022 / 20:22
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Πέντε παρατάξεις της μειοψηφίας στο συμβούλιο του κεντρικού δήμου με κοινό έγγραφό τους αποδίδουν σκοπιμότητα στη δήμαρχο και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για τον πλημμελή τρόπο λειτουργίας του Οργάνου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι παρατάξεις Πρώτα η Κέρκυρα, Καλούδης, Κερκυραϊκή Αναγέννηση, Σαρλής, Φωνή Δημοτών, Ρίγγα, Κέρκυρα 180, Δρυ και Κέρκυρα Αλλαγής, Πουλής υπογράφουν την ανακοίνωση/καταγγελία που ακολουθεί: Σήμερα η οικονομία λειτουργεί σε όλες τις εκφάνσεις της. Με συνωστισμό από τα γήπεδα ποδοσφαίρου μέχρι τα nightclubs.

Είναι αδιανόητο να μην συνεδριάζουν δια ζώσης τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης του κερκυραικού λαού, διότι πραγματική συνεδρίαση είναι μόνον αυτή με τη φυσική παρουσία των μελών-Δημοτικών Συμβούλων  που δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, κριτικής με ερωτήσεις και συζήτησης θεμάτων της αντιπολίτευσης.

Είναι αδιανόητο να καλεί  η κυβερνητική παράταξη της κ. Υδραίου και του κ. Νεράντζη συνεδρίαση με το τέχνασμα της κατεπείγουσας με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασης και μάλιστα όταν δεν έχει καλέσει οφειλόμενες τακτικές συνεδριάσεις. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλει να συζητηθούν λιμνάζοντα και καυτά προβλήματα του λαού όπως η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, οι παρανομίες του ΙΚΟΣ αφενός μεν με το σκάψιμο στη  παραλία και στη θάλασσα της Δασιάς αφετέρου με τις διαρκείς απόπειρες να κλείσει τον δημοτικό δρόμο προς τη θάλασσα, το σοβαρότατο πρόβλημα με την ύδρευση, οι άθλιοι ντροπιαστικοί δρόμοι, οι άθλιες ντροπιαστικές αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ.

Είναι επίσης αδιανόητο, την ημέρα απεργίας ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, να πειθαναγκάζονται οι εργαζόμενοι του Δήμου να σπάσουν την απεργία τους. Δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιήσουμε πολιτικά με τη παρουσία μας  αυτή τη κατάσταση υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου και των προβλημάτων του Κερκυραικού Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.