Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι λογιστές συμμετέχουν στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 6 Απριλίου

Ένωση Λογιστών Κέρκυρας
05 Απριλίου 2022 / 16:56

Δίνουμε αγωνιστικό απεργιακό «παρών» στις 11 το πρωί στην πρώην Νομαρχία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Λογιστών Κέρκυρας πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, σύσκεψη για την άμεση επαναλειτουργία του σωματείου, την οργάνωση της δράσης το επόμενο διάστημα και την προετοιμασία της απεργίας στις 6 Απρίλη.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο μεγάλων εξελίξεων. Διεθνώς, με την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που αποτελεί έκφραση των μακροχρόνιων ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τον έλεγχο αγορών, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της κάθε πλευράς, που αυτή την φορά δεν δίστασαν να αιματοκυλήσουν δύο λαούς που για χρόνια ζούσαν ειρηνικά και προόδευαν την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης.

Αλλά και τοπικά, που όλο και  περισσότεροι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία έρχονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις. Για άλλη μια φορά καλούμαστε από την κυβέρνηση και τους διάφορους παρατρεχάμενούς της, να κάνουμε πάλι υπομονή, να σκύψουμε το κεφάλι, να μην αγωνιζόμαστε για την βελτίωση της ζωής μας. Αλλά την ίδια ώρα δεχόμαστε λυσσαλέα επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις για να αυξήσουν την κερδοφορία τους μια χούφτα παράσιτα. Να μην ξεχνάμε τον νόμο-έκτρωμα 4808/2021 (Χατζηδάκη), που φέρνει την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου και της αμοιβής των υπερωριών, επιβάλει την ατομική σύμβαση, επιβάλει την απλήρωτη δουλειά και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και δουλειά τις Κυριακές και για τον κλάδο μας, απελευθερώνει τις απολύσεις, νομιμοποιεί την τηλεργασία. Επίσης, με τον ίδιο νόμο εντείνεται η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Εμείς, με το σωματείο μας, σε όλα αυτά τους απαντάμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Έτσι μπορούμε να οργανώνουμε την πάλη μας για την προστασία του εισοδήματος μας, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας. Απαιτούμε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί-αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν ψηφίστηκε από κάθε λογής κυβέρνηση!
Καλούμε όλους, στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΑΠΡΙΛΗ!

Παλεύουμε:
-Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή του λαού μας σε αυτόν
-Για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στη βάση του σχεδίου της ΠΟΛ και υπογραφή ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό τα €825, ως αφετηρία για αυξήσεις.
-Για μέτρα προστασία από την ακρίβεια. Κατάργηση ΦΠΑ και ΕΦΚ από είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενέργεια και καύσιμα. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ για λαϊκά νοικοκυριά.