Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές του Γυμνασίου Λευκίμμης γνώρισαν τη Σπηλιά της Καλυψώς!

Erasmus
05 Απριλίου 2022 / 14:42

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με τίτλο «Σύγχρονες Οδύσσειες»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παιδαγωγική ομάδα της Περιφερειακής Διεύθυνσηs Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, συμμετείχε στη δεύτερη συνάντηση εταίρων (Γυμνάσιο Λευκίμμης, Γυμνάσιο Ιθάκης, Sacred Heart Minor Seminary Gozo Malta, Istituto Comprensivo ‘S.Bagolino’ Alcamo Italy, IES Sierra Bermeja School Malaga Spain) που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Sacred Heart Minor Seminary στην πόλη Victoria στο νησί Gozo της Μάλτας, από 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να θυμηθούν την Οδύσσεια του Ομήρου και να περπατήσουν στη σπηλιά της Καλυψούς, όπου ο Οδυσσέας έζησε επτά ολόκληρα χρόνια.

Επίσης οι μαθητές/τριες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών κατασκεύασαν σχεδία, έχοντας ως πρότυπο τη σχεδία που κατασκεύασε ο Οδυσσέας για να φύγει από το νησί της Καλυψούς.

Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Modern Odysseys: Travels, dreams and goals in the Mediterranean sea» είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων