Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Η Πολιτεία να διερευνήσει τις καταγγελίες της ΑΕ Λευκίμμης

Επεισόδια
04 Απριλίου 2022 / 13:14

Καταγγελία της κερκυραϊκής ομάδας για επιθέσεις με λοστούς και μαχαίρια στην αποστολή και μεταφορά δυο ατόμων της διοίκησης στο νοσοκομείο της Βέροιας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα μια «μαύρη» σελίδα της αθλητικής ιστορίας της χώρας μας, χαρακτηρίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης τα φαινόμενα βίας που ακολούθησαν τον αγώνα της Α.Ε. Λευκίμμης με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «παρά τα θύματα στο βωμό της αθλητικής βίας, η ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας μας συνεχίζει να μετρά πληγές σε κάθε βαθμίδα του αθλητικού βίου της.

Φαίνεται για ακόμα μια φορά, δυστυχώς, πως ο άδικος και τραγικός χαμός του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη δεν αποτέλεσε για κάποιους τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αθλητικής βίας σε τούτο τον τόπο.

Η επίσημη καταγγελία της κερκυραϊκής ομάδας για επιθέσεις με λοστούς και μαχαίρια στην αποστολή της ομάδας, αλλά και η μεταφορά δυο (2) ατόμων της διοίκησης στο νοσοκομείο της Βέροιας για την παροχή πρώτων βοηθειών αποτελούν, πέρα των διαιτητικών και αγωνιστικών ολισθημάτων, τρανή απόδειξη, πως ουδείς μπορεί πλέον να κομπάζει για το επίπεδο, την άμιλλα, αλλά και την αξιοπιστία των αθλητικών διοργανώσεων της χώρας μας.

«Οι καταγγελίες των ανθρώπων της Λευκίμμης πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος», δήλωσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δ. Μπιάγκης, και συνέχισε: «Ο πολύπαθος χώρος του αθλητισμού, ειδικά στις μικρές και μεσαίες κατηγορίες του, ταλανίζεται από αίολες αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων που φαίνεται να καθορίζουν κατά το δοκούν αγωνιστικά αποτελέσματα, αλλά και πράξεις ωμής βίας που δυστυχώς μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Οφείλει άμεσα η Πολιτεία και η Αθλητική Δικαιοσύνη, συντεταγμένα, να διερευνήσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες και να δώσει ένα τέλος στα φαινόμενα βίας που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων που αγαπούν και υπηρετούν τον αθλητισμό και απομακρύνουν τη νεολαία από τις τάξεις της. Εμείς δεσμευόμαστε να φέρουμε το θέμα στη Βουλή όταν συγκεντρώσουμε στοιχεία».