Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Δώστε παράταση Οικοδομικών Αδειών στα κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμα ακίνητα

Δημήτρης Μπιάγκης
04 Απριλίου 2022 / 11:30

Για τα Επτάνησα, τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια δεν έχουν καν ανατεθεί - οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα

ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα κατέθεσαν από κοινού ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με τον υπεύθυνο τομεάρχη σε θέματα Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Αρβανιτίδη  με θέμα: «Αναγκαία η παράταση έκδοσης Οικοδομικών Αδειών στα κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμα ακίνητα και μετά το 2022».

Οι Βουλευτές στην ερώτησή τους στέκονται στον Ν. 4759/2020 που αφορούσε τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» οι διατάξεις του οποίου θέτουν περιορισμούς στην εκτός σχεδίου δόμηση και θέτουν τον περιορισμό μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, να εκδώσουν οικοδομική άδεια στα ακίνητα που διαθέτουν αυτά τα οποία πρόκειται να θεωρηθούν μη οικοδομήσιμα τα επόμενα χρόνια.

Οι Βουλευτές ζητούν τη χορήγηση παράτασης για την έκδοση οικοδομικών αδειών στα κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμα ακίνητα για εύλογο χρονικό διάστημα, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι πολίτες να απαλλαγούν από τις πιεστικές προθεσμίες και οι κατά τόπους Υπηρεσίες Δόμησης να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρτο εργασίας λόγω της ασφυκτικής προθεσμίας που έχει τεθεί.

«Για τα Ιόνια Νησιά, οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων αποτελούν μεγάλο ποσοστό των ακινήτων στην εκτός σχεδίου δόμηση», δήλωσε ο Δ. Μπιάγκης και συνεχίζει:

«Ειδικά για τα Επτάνησα, τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια δεν έχουν καν ανατεθεί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και γίνονται συνεχώς τροποποιήσεις, ενώ η διαδικασία της Κτηματογράφησης προχωρά με αργούς ρυθμούς. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τις τελευταίες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταλαβαίνει πόσο πιεστικά ασφυκτικό είναι το πλαίσιο για τους πολίτες».