Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη στήριξη της Περιφέρειας από την ενεργειακή κρίση ζητά ο εμπορικός κόσμος

Πετρέλαιο
01 Απριλίου 2022 / 12:53

Προτάσεις για τα προβλήματα της αύξησης του κόστους της ενέργειας και την έλλειψη αγαθών και πρώτων υλών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννη Αλέγρη και τα μέλη του Δ.Σ., Χρήστο Λαβράνο (Α’ Αντιπρόεδρος), Στέλιο Σοφιανό (Β’ Αντιπρόεδρος) και Κώστα Διαβάτη (Γενικός Γραμματέας), είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, στο γραφείο της, στην έδρα της Π.Ι.Ν. στις Αλυκές Ποταμού.

Τα θέματα, τα οποία συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας ήταν: Τα προβλήματα που δημιουργεί η αύξηση του κόστους της ενέργειας και η έλλειψη αγαθών και πρώτων υλών από τον πόλεμο της Ρωσίας προς την Ουκρανία.

Παρουσιάστηκαν προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας προς την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της κρίσης του εμπορίου, όπως μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά από το 13% στο 6%, άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση του ποσοστού επιδότησης στους λογαριασμούς της ενέργειας κατά 75%, άμεση αύξηση του αριθμού των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών της υγειονομικής κρίσης προς το Δημόσιο (120 δόσεις), μετατροπή και θεσμοθέτηση της Επιστρεπτέας προκαταβολής σε Ανεπιστρεπτέα κ.α.

Ο Πρόεδρος, Γιάννης Αλέγρης, ζήτησε επίσης τη συμμετοχή εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας στις συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τουριστικούς φορείς με θέμα την τουριστική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΙΝ, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας για τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθηγητή Γιάννη Λιανό, και τη συζήτηση μαζί του για τις εν εξελίξει έρευνες στον τομέα των καυσίμων, των μεταφορών, αλλά και σ’ αυτόν των βασικών αγαθών (καλάθι της νοικοκυράς), για την ορθή λειτουργία του ανταγωνισμού και την προστασία του εμπορίου και των καταναλωτών.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας ότι προετοιμάζει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ενώ δεσμεύτηκε για την προώθηση στην Κυβέρνηση των αιτημάτων του Εμπορικού Συλλόγου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Να προστατεύσουμε τον εμπορικό κόσμο και τους καταναλωτές από τη σφοδρή ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό».