Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την παράταση των οικοδομικών αδειών των Παξών ζητά ο Στ. Γκίκας

Στέφανος Γκίκας
31 Μαρτίου 2022 / 14:25

Επιστολή βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ προς τον Υφυπ. Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά για παράταση ισχύος των οικοδομικών αδειών στους Παξούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαο Ταγαρά, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, ζητώντας την παράταση της ισχύος υπαρχουσών οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν το 2011 για τους Παξούς και τους Αντιπάξους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Γκίκας στην επιστολή του, η ένταξη των Παξών και των Αντιπάξων στο δίκτυο Natura 2000 έχει ως συνέπεια να μην είναι δυνατή η οικοδόμηση οικοπέδων. Σημαντικός αριθμός οικοπεδούχων υπέβαλαν και απέκτησαν το 2011 οικοδομική άδεια, προκειμένου να διασφαλίσουν την δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Ωστόσο, ενώ οι οικοπεδούχοι ενήργησαν έγκαιρα, η δεκαετής οικονομική κρίση δεν επέτρεψε στους περισσότερους να προχωρήσουν στην ανέγερση οικοδομής, ενώ η πανδημία της Covid-19, οι οικονομικές επιπτώσεις της μείωσης της τουριστικής κίνησης και η άνοδος των τιμών των οικοδομικών υλικών, συνεχίζουν να αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες.

Παρά το γεγονός ότι το 2020 παρατάθηκε η ισχύς των αδειών, ο Στέφανος Γκίκας ζητά από τον Υφυπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα νέας παράτασης, ώστε να δοθεί πρόσθετος χρόνος στους οικοπεδούχους για την περαιτέρω αξιοποίηση των οικοπέδων, καθώς η μη παράταση θα επιφέρει την μείωση της αξίας των περιουσιών τους.