Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
31 Μαρτίου 2022 / 12:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

κοινοποιώντας το πρόγραμμα δράσης της.
«Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα
  • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
Διεκδικούμε:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2015-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Να μην γίνει καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας αλλά και του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου του Γαβρόγλου. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών, εδώ και τώρα, με τη θεσμοθέτηση όλων των απαραίτητων διατάξεων. Υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από το ΥΠΑΙΘ που θα κατοχυρώνει όλα τα παραπάνω.
  • Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, καταβολή έγκαιρα, κάθε μήνα. Άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα με ευθύνη του Υπουργείου, επίδομα στέγασης σε όλους όσοι εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Δικαίωμα υπηρεσιακών μεταβολών στους νεοδιορισμένους συναδέλφους μετά τον πρώτο χρόνο υπηρέτησης.
  • Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λ.π.). Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσων νόσησαν.
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη). Καμία διάταξη του, ούτε ηλεκτρονικές εκλογές, ούτε μητρώα και φακέλωμα, ούτε αλλαγή του τρόπου προκήρυξης των απεργιών να μην εφαρμοστεί από τα σωματεία. Απαιτούμε από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ να πάρουν αντίστοιχη θέση.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, για την θέρμανση και όλων των έκτακτων αναγκών.
  • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.
  • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία όσων τμημάτων ένταξης χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημία και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.
Το πρόγραμμα δράσης

- Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου, στην προσυγκέντρωση στα Λύκεια και στην Απεργιακή Συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στη Νομαρχία. Κανένα σχολείο να μην ανοίξει. Μαζί με τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πλημμυρίζουμε τις πόλεις από τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Συνεχίζουμε πιο μαχητικά τη συλλογή υπογραφών για τη μείωση της ύλης και απευθυνόμαστε στην Ένωση Γονέων, στους Συλλόγους Γονέων και στα μαθητικά συμβούλια. Παραχωρούμε Συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα για το θέμα.

Συνεχίζουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών και την πραγματοποίηση δράσεων, μαζί με τους μαθητές μας, ενάντια στη φρίκη του πολέμου και πραγματοποιούμε μεγάλη εκδήλωση της ΕΛΜΕ, την Τρίτη, 12 Απριλίου στην Ανουντσιάτα. Βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην Ειρήνη και τη Φιλία των Λαών»!
Παίρνουμε αποφάσεις και ενημερώνουμε γονείς και μαθητές για τις επιπτώσεις των πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου. Μπλοκάρουμε διενέργεια τους.

-  Συνεχίζουμε τις δράσεις για τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους, με παρεμβάσεις στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη σίτιση, στις ναυτιλιακές εταιρείες και στα Δημοτικά Συμβούλια των 3 δήμων της Κέρκυρας, για το ζήτημα της στέγασης.

Απαιτούμε να επαναπροκηρυχθεί άμεσα απεργία – αποχή από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη). Εάν οι ομοσπονδίες δεν το πράξουν, οι Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ, μέσα από κοινό συντονισμό και με ενιαίο τρόπο, μέσα από μαζικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, ολομέλεια προέδρων) που θα ενεργοποιήσουν το σύνολο του κλάδου, να πάρουν επάνω τους την κήρυξη απεργίας/αποχής πανελλαδικά, ώστε να εκφραστεί συλλογική αντίθεση του κλάδου».