Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πυρά ΕΓΕΣΥΚ και Κακαβίτσα κατά Καρδακάρη

Καθαρίστριες
31 Μαρτίου 2022 / 08:36

Καταγγέλουν τη στάση του στο θέμα των καθαριστριών του Νοσοκομείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη σφοδρή αντίδραση του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ προκάλεσε η στάση που κράτησε ο Σπύρος Καρδακάρης, εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κέρκυρας που αποφάσισε την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτικό συνεργείο, με τη λήξη της σύμβασης των συμβασιούχων καθαριστριών. 

Ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Πέτρος Αργίτης, μιλώντας στην "Ε" τόνισε χαρακτηριστικά, ότι εκπρόσωποι είναι ο ίδιος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας, όπως εξάλλου προβλέπει και το καταστατικό του Σωματείου. «Σε καμία περίπτωση, ο κ. Καρδακάρης δεν εκπροσωπεί την ΕΓΕΣΥΚ στο ΔΣ του Νοσοκομείου Κέρκυρας», τόνισε ο κ. Αργίτης και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο εξάλλου ότι το Σωματείο ποτέ δεν θα συνηγορήσει στο να οδηγηθούν στην ανεργία οι εργαζόμενοι». 

Ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου: Παραιτήσου...

Η πρώτη αντίδραση ξεκίνησε από τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Φοίβο Κακαβίτσα, ο οποίος, με ανακοίνωσή του στα κοινωνικά δίκτυα, ζήτησε από τον Σπ. Καρδακάρη να παραιτηθεί. Αναφέρει χαρακτηριστικά «Και ενώ από 22/3 είναι γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης (ψηφίζεται αυριο 30/3) για προσωρινή παράταση των συμβάσεων ΙΔΟΧ (καθαρισμός, σίτιση κοκ), εως 30/6/22, το νοσοκομείο Κέρκυρας με σημερινη του απόφαση (29/3), απολύει (δε δίνει παράταση για να είμαι ακριβής) τις εργαζόμενες στην καθαριότητα και προσλαμβάνει αντί 235.000 ευρώ! περιπου, για το ίδιο διάστημα 3μηνου, ιδιωτικό συνεργείο!
Ερωτήματα πολλά:
1ον δεν ήξεραν για την παράταση; δεν διάβαζαν;
2ον ποια η κοστολόγηση της απόφασης αυτής, σε σχέση με τις υπάρχουσες συμβάσεις ΙΔΟΧ; Υπάρχει όφελος ή ζημιά για το ελληνικό δημόσιο;;
3ον Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων γιατρών που παρίστατο και συμφώνησε συμφωνα με το πρακτικό του ΔΣ, έχει το ελάχιστο της αξιοπρέπειας να παραιτηθεί;;..Αυτοί που τον στήριξαν στις εκλογές και τους εκπροσωπεί πόσο ντροπή αισθανονται για τη στάση αυτή που στέλνει προωρα στα σπίτια τους 40 καθαρίστριες που εργάζονται 4 χρόνια τώρα στο νοσοκομείο, αντι να φωνάζει μεσα στη συνεδρίαση για την παράταση;»

ΕΓΕΣΥΚ: Καμία σχέση

Σε ανακοίνωση που ακολούθησε, η ΕΓΕΣΥΚ αναφέρει:
Σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αναφέρεται ότι ο εκπρόσωπος της ΕΓΕΣΥΚ, φέρεται να συνηγορεί υπέρ της λήξης της σύμβασης των καθαριστριών και της ανάθεσης σε ιδιώτη για τρεις μήνες.
 
Το περιγραφόμενο περιστατικό είναι κατά το ήμισυ αληθές, καθώς το απλό μέλος του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ και εκλεγμένος εκπρόσωπος των Ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου εξέφρασε την άποψή του με τη δεύτερη του ιδιότητα.
 
Η ΕΓΕΣΥΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και τη συγκεκριμένη απόφαση  (ΑΔΑ ΩΥ234690Β3-ΙΛΡ), η οποία έρχεται σε αντίθεση τόσο με το ύφος του καταστατικού της ΕΓΕΣΥΚ όσο και με  την άποψη της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ Κέρκυρας, η οποία κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη δε θα συναινούσε στο να οδηγηθούν 40 άτομα στην ανεργία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ