Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Βαρουφάκης: Θα στηρίξουμε τον «Διάπλου» στην Κέρκυρα για να στηρίζει τους ανθρώπους (video)

Διάπλους
30 Μαρτίου 2022 / 16:52

Επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στην Μονάδα Απεξάρτησης Διάπλους στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Μονάδα Απεξάρτησης «Διάπλους» στο Παλιό Ψυχιατρείο επισκέφθηκε ο Γραμματεάς του ΜέΡΑ25, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του. Συνομίλησε με εθελοντές που στηρίζουν τη μονάδα, οι οποίοι τόνισαν  λειτουργεί με ελάχιστους ανθρώπους και εθελοντές, ενώ απουσιάζουν οι υλικοτεχνικές υποδομές και λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό. Όπως επισήμαναν, οι Κυβερνήσεις δεν έχουν βοηθήσει καθόλου την μονάδα, είναι σαν να μην τη θέλουν, ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Υπογράμμισαν ωστόσο ότι οι ίδιοι θα παλέψουν για την διατήρηση της, «δεν θα το παρατήσουν» ανέφεραν. «Η εξουσία όμως δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας». 



Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που θα καταθέσει σχετικά με με την μονάδα απεξάρτησης «Διάπλους» στην Κέρκυρα.  

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως υπάρχει στην κοινωνία ένα τεράστιο ζήτημα στο πώς θα καταφύγουν οι άνθρωποι στις μονάδες, στις δομές και στα κέντρα αυτά. «Τι γίνεται όταν έρθουν οι άνθρωποι στα κέντρα και πόσο το κράτος τα στηρίζει αυτά" διερωτήθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25». 

«Υπάρχει όμως και ένα ταξικό ζήτημα, καθώς το παιδί μιας πλούσιας οικογένειας θα πάει στην Ελβετία για απεξάρτηση, για την υπόλοιπη κοινωνία όμως, δεν ενδιαφέρει την Κυβέρνηση», ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25. 
«Θα σας στηρίξουμε όσο μπορούμε για να στηρίζετε τους ανθρώπους» δήλωσε καταληκτικά ο Γιάνης Βαρουφάκης. 
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συζήτησε επίσης για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας και υπογράμμισε ότι «το σχολείο δεν χρηματοδοτείται ουσιαστικά, καθώς για τις δημόσιες δομές απλά δεν ενδιαφέρονται».