Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιλογή της κυβέρνησης η αισχροκέρδεια. Κρύβεται πίσω από την Σύνοδο Κορυφής (videos)

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
30 Μαρτίου 2022 / 16:41
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Μέχρι πριν δυο εβδομάδες θεωρούσα ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, μου φάνηκε όμως τόσο καταβεβλημένος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, που θεωρώ ότι θα τις αφήσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε: Θέλω να στηλιτεύσω κάτι που γίνεται σήμερα στην Κέρκυρα. Να καταγγείλω την μεθόδευση του Διοικητή του Νοσοκομείου ώστε να πεταχτούν στον δρόμο οι γυναίκες και οι άνδρες που δυο χρόνια τώρα μες την πανδημία, έμπαιναν στις μονάδες κόβιντ για να καθαρίσουν τα νοσοκομεία μας. Καλώ όλες και όλους να ανατρέψουν αυτήν την μεθόδευση εδώ και τώρα.

Για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών

Μέχρι πριν δυο εβδομάδες θεωρούσα ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, μου φάνηκε όμως τόσο καταβεβλημένος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, που θεωρώ ότι θα τις αφήσει.

Για την ομιλία Ζελένσκι

Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να στήσει μια φιέστα στο Κοινοβούλιο. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε πως είμαστε πάντα στο πλευρό του λαού που δέχεται εισβολή, είτε είναι ο Ουκρανικός, είτε ο λαός της Παλαιστίνης, της Υεμένης κλπ. Επειδή τιμάμε τον αγώνα του ουκρανικού λαού, θα παραβρεθούμε συμβολικά με έναν Βουλευτή ή Βουλεύτρια μας. Στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού εναντίον της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία και εναντίον των νατοϊκότερων του ΝΑΤΟ, σαν τον κ. Μητσοτάκη.

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

Η Σύνοδος Κορυφής λοιπόν είναι εκτός θέματος, το θέμα μας είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να αφήνει τους ολιγάρχες να αισχροκερδούν. Είναι επιλογή της Κυβέρνησης η αισχροκέρδεια και ας κρύβεται πίσω από την Σύνοδο Κορυφής.

Για την διάρκεια της ακρίβειας

Ακρίβεια υπήρχε και πριν τον πόλεμο, μεγάλωσε εντός αυτού και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο λόγω της αισχροκέρδειας. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει γιατί ο πληθωρισμός που έρχεται θα διαρκέσει σίγουρα παραπάνω λόγω του πολέμου.

Οι τιμές θα ανέβουν κι άλλο, ειδικά τους δυο επόμενους μήνες, κάποια στιγμή όμως θα σταματήσει αυτή η άνοδος, αλλά θα παραμείνουν εκεί υψηλά. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία η πρόταση μας για Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των κοινωνικών επιδομάτων.



Για τον Ερημίτη 

Απέναντι σε αυτή την λεηλασία της φύσης και της δημόσιας περιουσίας εμείς θα παραμείνουμε αρωγοί των κινημάτων για την διάσωση του Ερημίτη τόσο από οικολογικής πλευράς, όσο και από κοινωνικής.

Για την Μονάδα Απεξάρτησης Διάπλους

Με αποτροπιασμό μάθαμε ότι δεν έχουν στηριχθεί καθόλου από την Πολιτεία. Θα καταθέσω Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, θέτοντας τον προ των ευθυνών του που έχουν αφήσει την μονάδα στην τύχη της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.