Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπ. Περούλης: «Το αύρο ανήκει στον Φαίακα, στο χάντμπολ»

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
29 Μαρτίου 2022 / 15:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο υποβιβασμός του Φαίακα από την Α1 στην Α2, δεν είναι ότι το καλύτερο για τον αθλητισμό του νησιού, είναι γεγονός όμως και δεν στεκόμαστε στους λόγους και στα λάθη που έγιναν, γιατί είναι ανθρώπινο να γίνονται λάθη και να παίρνονται αποφάσεις που κάποιες φορές δεν βοηθάνε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο υποβιβασμός του Φαίακα από την Α1 στην Α2, δεν είναι ότι το καλύτερο για τον αθλητισμό του νησιού, είναι γεγονός όμως και δεν στεκόμαστε στους λόγους και στα λάθη που έγιναν, γιατί είναι ανθρώπινο να γίνονται λάθη και να παίρνονται αποφάσεις που κάποιες φορές δεν βοηθάνε. Σημασία έχει μετά από μια πτώση να έχει τη δύναμη να ξανασηκωθείς και να παλέψεις και εκτιμούμε ότι αυτό θα γίνει και στον Φαίακα, σύμφωνα και με δήλωση του κ. Σπ. Περούλη, του προέδρου της ομάδας, που με ανακοίνωσή του, αναφέρετε στα τωρινά πλέον δεδομένα για την ομάδα και το μέλλον της.

Η ανακοίνωση:

 Μετά από τρία δύσκολα χρόνια στην Α1 Εθνική κατηγορία ανδρών του χάντμπολ, ο Φαίακας αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία και υποβιβάστηκε στην Α2 Εθνική.

Η πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι το εγχείρημα να κρατάς μια ομάδα σε εθνική κατηγορία, όντας από ακριτικό γεωγραφικά μέρος στην Ελλάδα και δύσκολο είναι και δαπανηρό. Παρόλα καταφέραμε εν μέσω οικονομικής κρίσης και μέσα στις πανδημίες και τις συνέπειες της και κρατήσαμε στην υψηλότερη κατηγορία το χάντμπολ, μοναδική ομάδα στη διοικητική μας Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων και φυσικά στο νησί.

Δώσαμε στο άθλημα αυτό που του αξίζει στην τοπική κοινωνία και αυτή το αναγνώρισε και το στήριξε, γεμίζοντας επανηλλειμένα το κλειστό γυμναστήριο της πόλης στέλνοντας μηνύματα σε όλη την Ελλάδα ότι στο νησί των Φαιάκων ο κόσμος έχει αγαπήσει το χάντμπολ και γεμίζει τις κερκίδες με όγκο, παλμό αλλά και υγιή συμπεριφορά.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που ο αθλητισμός μας έχει μάθει να διαχειριζόμαστε με σύνεση και υπομονή, η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Οι αθλητές, οι προπονητές και οι παράγοντες μπορούν και πρέπει να είναι κοντά, έτσι που να της δοθεί η δυνατότητα και πάλι να διεκδικήσει το καλύτερο. Μια εμπειρία οδηγός μας από δω και στο εξής, όσον αφορά τις σωστές μας αποφάσεις, αλλά κυρίως διδακτικός όσον αφορά τα λάθη μας. Γιατί υπήρξαν και τα λάθη, μέσα από την αγωνία μας κι την προσπάθεια μας για  το καλύτερο της ομάδας μας.     

Ο κ. Περούλης που φύσει και θέσει (Πρόεδρος) είναι και πρέπει να είναι μπροστά σε αυτή την επανεκκίνηση, καλέι όλους όσους αγαπούν το χάντμπολ και τον Φαίακα να συστρατευτούν   και στη νέα προσπάθεια. Ιδιαίτερα αναφορά στους χορηγούς αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που ήταν κοντά μαςε όλα αυτά τα χρόνια.

Το αύριο ανήκει στο Φαίακα στο χάντμπολ που κάποια στιγμή πρέπει να βρει στέγη στο νησί. Έχει αναδείξει και Ολυμπιονίκη και Παγκοσμιονίκη και τροφοδοτεί όλα τα εθνικά μας συγκροτήματα με έμψυχο υλικό.

Περούλης Σπύρος

Πρόεδρος του ΑΟ ΦΑΙΑΞ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια