Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα ζητήματα του Δικηγορικού Συλλόγου σε συνάντηση με τον βουλευτή Αλέκο Αυλωνίτη

Αλέκος Αυλωνίτης
29 Μαρτίου 2022 / 12:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μεσημέρι της Δευτέρας επισκέφθηκε θεσμικά τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης

όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣΚ Γιάννη Κοντό και με τα μέλη του ΔΣ Αλέκο Παπαδάτο, Σπύρο Βαρθολομαίο, Σπύρο Παπαδόπουλο, και Γιώργο Κοσκινά. 

Τα ζητήματα 

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ ανέφερε στον κ. Αυλωνίτη τους βασικούς στόχους του ΔΣΚ που είναι η προώθηση του έργου των νέων Φυλακών, η διάνοιξη του δρόμου σύνδεσης του Δικαστικού Μεγάρου με τον κεντρικό δημόσιο δρόμο, ο καθαρισμός της «ζούγκλας» στο έμπροσθεν τμήμα του δικαστικού Μεγάρου, η πλήρωση των θέσεων των Γραμματέων, καθώς και των Δικαστών κυρίως σε Ειρηνοδικείο και Εφετείο, ενώ του ανέλυσε την μεγάλη μάχη που δίνεται, από τη μεριά του ΔΣΚ, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας που προκύπτουν συνεχώς στην άσκηση του λειτουργήματος της δικηγορίας στην Κέρκυρα. 

Ο κ. Αυλωνίτης, μαχόμενος Δικηγόρος του ίδιου Δικηγορικού Συλλόγου και ο ίδιος, κατανόησε πλήρως τις προτεραιότητες αυτές και δεσμεύτηκε να παρέμβει και ο ίδιος και με τις δικές του δυνάμεις και στην Κυβέρνηση και στους φορείς τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως τον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ, ώστε να προχωρήσουν τα ζητήματα αυτά, τα τόσο σημαντικά για το δικηγορικό κόσμο της Κέρκυρας. 

Μεγάλο μέρος επίσης της συζήτησης κατέλαβε το μείζον θέμα των λανθασμένων δασικών χαρτών, πρόβλημα σοβαρότατο για την Κέρκυρα, όπου τα σφάλματα αγγίζουν πολύ μεγάλο ποσοστό των χαρτών. Και ο Πρόεδρος του ΔΣΚ και ο κ. Αυλωνίτης με επιστολή τους την προ - προηγούμενη εβδομάδα ζήτησαν τουλάχιστον 6μηνη παράταση της προθεσμίας αντιρρήσεων από τα αρμόδια Υπουργεία, με πολύ επιμονή δε και των λοιπών φορέων του τόπου,  έγινε δεκτή παράταση μόλις έως την 31/05/2022, η οποία, κατά κοινή ομολογία θα είναι εντελώς ανεπαρκής.

Η συζήτηση έκλεισε με τις ευχαριστίες του Προέδρου του ΔΣΚ προς τον Βουλευτή για την επίσκεψη του και με την υπόσχεση του κ. Αυλωνίτη για αρωγή και στήριξη, αλλά και συνεχή επαφή, με τον Σύλλογο, στου οποίου άλλωστε τη δύναμη ανήκει και τον όποιον στο παρελθόν έχει υπηρετήσει επί έτη και ως μέλος του ΔΣ. 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ