Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

3.500 επισκέπτες στην EXPO CORFU – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός

EXPO CORFU
28 Μαρτίου 2022 / 16:49

Τα αποτελέσματα της EXPO CORFU 2022 ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ικανοποιώντας τους στόχους που είχαν τεθεί από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε τις πύλες της η EXPO CORFU – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19, 20 και 21 Μαρτίου στο Νέο Λιμάνι της Κέρκυρας, στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού (Τέντα).

Πάνω από 3500 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις 2 αίθουσες της εκδήλωσης, οι οποίες φιλοξένησαν 42 περίπτερα και 60 επιχειρήσεις, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν επαγγελματικές συνεργασίες με τους εκθέτες, παραγωγούς, αντιπροσώπους και επιχειρηματίες από την Κέρκυρα, την Αθήνα, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα, τη Λάρισα και την Κοζάνη.

Στα πλαίσια της EXPO CORFU 2022 και παράλληλα με τις εκθεσιακές δράσεις, διοργανώθηκε μία σειρά από 18 εξαιρετικά εργαστήρια/σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη Συνεδριακή Αίθουσα του Κεντρικού κτιρίου του ΟΛΚΕ, με εισηγητές σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, την Ένωση Ξενοδόχων Κερκύρας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων νήσων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, καθώς και επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος στην EXPO CORFU 2022.



Στη διάρκεια των 3 ημερών της EXPO CORFU 2022, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, με την υποστήριξη των ΙΕΚ Κέρκυρας, ήταν ενεργά παρούσα, διοργανώνοντας καθημερινά events γευσιγνωσίας σε συνεργασία με τους Παραγωγούς-Εκθέτες με στόχο την προβολή των τοπικών παραδοσιακών συνταγών από την Κέρκυρα και το Ιόνιο γενικότερα.

Την EXPO CORFU 2022 τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, διά του αντιπροσώπου του, οι Βουλευτές του νησιού κκ. Σ. Γκίκας (διά αντιπροσώπου), Α. Αυλωνίτης και Δ. Μπιάγκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρ. Κράτσα, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Κ. Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Ν. Μουζακίτης, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μ. Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας & Απασχόλησης κ. Π. Βαρούχας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Μωραΐτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Φώτης Κόττης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Γ. Χονδογιάννης, καθηγητές, εκπρόσωποι του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Χ. Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κ. Α. Ανδριώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ κ. Σ. Ζερβόπουλος, καθώς και Εκπρόσωποι από τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, τα αποτελέσματα της EXPO CORFU 2022 ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ικανοποιώντας τους στόχους που είχαν τεθεί από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας και οι οποίοι ήταν η ενδυνάμωση των εμπορικών συναλλαγών και η ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσα από τις νέες προοπτικές ανάπτυξης που διαμορφώνονται στην εποχή μετά την πανδημία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Επισκέπτες, τους Εκθέτες, τους Εισηγητές των Εργαστηρίων/Σεμιναρίων, καθώς και όλους τους Φορείς που μας στήριξαν σε όλη αυτή την μακρά περίοδο, από την αρχική αναβολή τον Μάρτιο του 2020, λόγω την πανδημίας του COVID-19, μέχρι την ολοκλήρωση της EXPO CORFU 2022 και συνετέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της.