Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Σταμάτης (Μάκης) Χρυσικόπουλος

ΘΑΝΑΤΟΣ
26 Μαρτίου 2022 / 13:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Άνθρωπος του ποδοσφαίρου με μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξή του, με προσφορά στην ΑΕ Λευκίμμης από την εποχή του ΑΠΟΛ, σε διάφορα πόστα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια μορφή του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού της Νότιας Κέρκυρας, ο Σταμάτης (Μάκης) Χρυσικόπουλος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, στα 90 του και  γέμισε θλίψη τον κόσμο της Λευκίμμης και όλης της Νότιας Κέρκυρας.

Άνθρωπος του ποδοσφαίρου με μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξή του, με προσφορά στην ΑΕ Λευκίμμης από την εποχή του ΑΠΟΛ, σε διάφορα πόστα, στήριξε το άθλημα πάνω από δυο γενιές και για το ήθος και την ποιότητά του σαν άνθρωπο και σαν αθλητή μόνο τον σεβασμό προκαλούσε.

Ουσιαστικά πήρε το ποδόσφαιρο στη Λευκίμμη, διετέλεσε προπονητής στον ΑΠΟ Λευκίμμης στον Διαγόρα Λευκίμμης, στον Κρόνο Αργυράδων, ενώ ήταν υπάλληλος του Δημοτικού σταδίου Λευκίμμης από το 1984 από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Είναι πατέρας του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ κ. Νίκου Χρυσικόπουλου, παλιούς ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, του ΑΟ Κέρκυρας και άλλων ομάδων του νησιού και προπονητή αρκετών ομάδων. Επίσης είναι παππούς του Τάσου Μοναστηριώτη, ποδοσφαιριστή παλιότερα πολλών ομάδων, της ΑΕΛ, του Ολύμπου, προπονητή σε Κ19 του ΑΟ Κέρκυρα, σε Όλυμπο κλπ.

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου σαν τον Μάκη, λείπουν σήμερα και σίγουρα αφήνει ένα κενό στο χώρο, όχι όμως στη μνήμη όλων όσων τον ήξεραν. Η Ένωση με δελτίο τύπου, στέλνει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.     


Τα συλλυπητήρια  της ΕΠΣΚ

 «Η Ε.Ε της Ε.Π.Σ Κέρκυρας εκφράζει την βαθιά οδύνη της για τον θάνατο του Σταμάτη Χρυσικόπουλου, πατέρα του μέλους της Ε.Ε Ε.Π.Σ.Κ, Νίκου Χρυσικόπουλου.

Ο Σταμάτης υπήρξε ένας εργάτης του ποδοσφαίρου κι ένας πραγματικός δάσκαλος στην Λευκίμμη. Τον αποχαιρετούμε με νοσταλγία και απέραντο σεβασμό. Καλό ταξίδι δάσκαλε.

Η Ε.Ε της Ε.Π.Σ.Κ αποφάσισε να:
  1. Να καταθέσει στεφάνι
  2. Να παραστεί ο Πρόεδρος και μέλη της Ε.Ε στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια του σαββατοκύριακου.
Αιωνία η μνήμη του».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια