Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

NAOK – Ανάγκη για χώρους παιχνιδιού - άσκησης - άθλησης - ψυχαγωγίας των παιδιών

ΝΑΟΚ
25 Μαρτίου 2022 / 09:49
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ο ΝΑΟΚ θα βλέπει πάντοτε θετικά και θα υποστηρίζει τις προσπάθειες ανάπλασης δημόσιων χώρων της πόλης, κυρίως όταν αυτές οι διαδικασίες στρέφονται προς όφελος των παιδιών και της νεολαίας και αποτελούν χώρο ποιοτικής διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου των πολιτών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΝΑΟΚ σχετικά με την ανάγκη για εύρεση χώρων παιχνιδιού, άσκησης, άθλησης και ψυχαγωγίας της νεολαίας και αναφέρει τα εξής: «Ο ΝΑΟΚ γνωρίζει και ασφαλώς βιώνει, τη δύσκολη τοπική καθημερινότητα όπως διαμορφώνεται με την έλλειψη και την ανεπάρκεια χώρων άσκησης, άθλησης, παιχνιδιού και ευρύτερα ψυχαγωγίας.

Κατανοεί ότι αυτή η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστη για το μεγάλο τμήμα της νεολαίας και τη συγκρίνει με την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες περιοχές της  χώρας, που χαρακτηρίζονται από αφθονία αθλητικών και ψυχαγωγικών υποδομών.
 Γνωρίζει επίσης ότι αυτό δεν αποτελεί μόνο αθλητικό ζήτημα, αλλά ένα εξόχως σημαντικό κοινωνικό και πολιτικό θέμα, γιατί συνδέεται άμεσα με το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη άσκηση, στην ψυχαγωγία, στην υγεία.

Ως εκ τούτου θα βλέπει πάντοτε θετικά και θα υποστηρίζει τις προσπάθειες ανάπλασης δημόσιων χώρων της πόλης, κυρίως όταν αυτές οι διαδικασίες στρέφονται προς όφελος των παιδιών και της νεολαίας και αποτελούν χώρο ποιοτικής διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου των πολιτών.

Βασική προϋπόθεση όλων αυτών των ενεργειών είναι ο τεκμηριωμένος λόγος των αρμοδίων επιστημόνων που μπορούν να αξιολογήσουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, τα διεθνή παραδείγματα και βέβαια τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.