Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Τρίκλινο

ΤΡΙΚΛΙΝΟ
23 Μαρτίου 2022 / 10:24

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η συμβασιοποίηση για τη «Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου Όρους και Βορειοδυτικής Κέρκυρας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Μέσης Κέρκυρας, έργο που συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης συνεχίζονται στο Τρίκλινο από τον κόμβο της Άφρας προς την Αλεπού, ενώ τα πρώτα ασφαλτικά έργα που ξεκίνησαν από τον Πέλεκα αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τις απαιτούμενες διαγραμμίσεις. 

Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Τρίκλινο επέβλεψαν την Τετάρτη ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών  Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Νίκος Μουζακίτης.
 



Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς προτεραιότητα δίνεται στην αποκατάσταση των περιφερειακών δρόμων ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν την περίοδο του Πάσχα. Επιπλέον επισήμανε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ξεκινήσουν αντίστοιχα έργα στη Βόρεια Κέρκυρα, πιθανότατα από το Σιδάρι.

« Τα ασφαλτικά έργα γίνονται από την αρχή με ξύσιμο της ασφάλτου και την ρίψη νέου τάπητα σε όλα τα σημεία. Η υπόσχεση ότι από το Μάρτιο η Κέρκυρα θα είναι εργοτάξιο γίνεται πράξη. Μετά από πολλά χρόνια γίνονται έργα οδοποιίας και όχι μπαλώματα στην Κέρκυρα», διευκρίνισε ο ίδιος.
 
Το τρίτο
Σύμφωνα με τον κ.Ζορμπά μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί το τρίτο μεγάλο οδικό έργο που αφορά τη «Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου Όρους και Βορειοδυτικής Κέρκυρας», π/υ  4.512.500 ευρώ.
Όσον αφορά τη «Βελτίωση βασικού οδικού άξονα Κέρκυρα-Κάβος και δευτερεύοντος οδικού δικτύου Νότιας Κέρκυρας», π/υ 3.003.000 ευρώ, για το οποίο η διαδικασία για την δημοπράτησή του ξεκίνησε πρώτη απ ’όλες , παρατηρείται μια καθυστέρηση λόγω ένστασης που κατέθεσε ο δεύτερος υποψήφιος ανάδοχος στον πρώτο.
 
Βρυώνη - Μωραϊτικα
 
Στο μεταξύ τις διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου «Αναβάθμιση οδικής ασφάλειας Βρυώνη - Μωραϊτικα» που αφορά αποκλειστικά σε ασφαλτόστρωση, εκκινεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ειδικότερα, η Οικονομική Επιτροπή άναψε το «πράσινο» φως για την διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού μέσω του ΕΣΗΔΙΣ σύμφωνα  με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 για την σύναψη σύμβασης δημοσίου έργου, προκειμένου για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου που θα υποβοηθήσει την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Κέρκυρας, ώστε να δημοπρατήσει το έργο.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο σύμβουλος περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες δραστηριοτήτων: Υπηρεσίες οι οποίες αφορούν ζητήματα που απαιτούν συγκεκριμένη τεχνογνωσία υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εργατοώρες που η ΔΤΕ δεν διαθέτει. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η υποβοήθηση της Υπηρεσίας στην σύνταξη των τευχών δημοπράτησης στον εμπλουτισμό των προμετρήσεων και των τευχών τεχνικών δεδομένων.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς θα διενεργηθεί στις 7 Απριλίου στις 10 π.μ., ενώ οι προσφορές θα υποβάλλονται έως τις 4 Απριλίου.
 
«Με την πρόσληψη του τεχνικού συμβούλου εκκινείται η διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου εντός του 2022. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα των καθηκόντων μας, καθώς δεν υπήρχαν μελέτες για έργα και όλα έγιναν από την αρχή», κατέληξε ο κ.Ζορμπάς.
 
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ